Oostende heeft het seizoen in schoonheid afgesloten. De kustploeg stond bij de rust wel in het krijt tegen Antwerp, maar zette dat na de pauze helemaal recht: 3-1.

Oostende en Antwerp speelden op de slotspeeldag voor niet veel meer dan de eer. Toch wilden beide ploegen er nog het beste van maken. De thuisploeg om zijn aanhang een mooie afsluiter te bezorgen, de bezoekers om Play-off 2 A als tweede af te sluiten.

Voor Antwerp begon het duel slecht. Trainer Bölöni die al een hele verdediging miste door blessures zag na nog geen tien minuten ook De Laet uitvallen. Oostende profiteerde maar half. Het versierde kansen via Akpala en Musona, maar hun vizier stond nog niet goed afgesteld.

En wie niet scoort, krijgt het deksel op de neus. De eerste keer dat Antwerp zijn neus aan het venster stak was het raak. Ghandri kopte een corner van invaller Hairemans raak. Oostende eiste nadien de bal op onder aanvoering van een bedrijvige Berrier, maar veel kansen leverde dat niet op.

Toch kreeg de thuisploeg de kans om gelijk te maken toen de VAR een handsbal van Ghnadri spotte. Milic trapte de strafschop echter zwak op Teunckens.

De tweede helft startte veel beter voor de thuisploeg. Na acht minuten was Zivkovic sneller dan de verdediging van Antwerp en de Nederlander versloeg Teunckens met een mooie opwipper. Het sein voor Oostende om door te duwen. Binnen de tien minuten kregen Zivkovic, Vandendriessche en Musona de kans om hun ploeg op voorsprong te zetten maar dat lukte niet.

Dit keer brak het de kustploeg niet zuur op. Want halverwege de tweede helft werd het toch 2-1 toen Vandendriessche knap raak kopte. Toen ook Musona scoorde na een hoekschop was de partij een kwartier voor het einde beslist: 3-1. Een mooie afsluiter voor de kustploeg.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-1 van Vandendriessche. Nadat diezelfde speler, Musona en Zivkovic de 2-1 hadden laten liggen leek Oostende niet op voorsprong te willen komen. Maar met een knappe kopbal brak de middenvelder de ban.
de MAN
van de match
Moeilijk kiezen. Berrier was sterk voor de rust, maar we gaan voor Zivkovic die met zijn snelheid voortdurend voor dreiging zorgde.
onze MENING
over de match
Weinig te zeggen over dit duel. Een wedstrijd voor de eer waar de thuisploeg het net iets meer wilde.