In het slot van de reguliere speeltijd stond het 1-1 en dus kwamen er verlengingen aan te pas. Daarin wisten beide ploegen nogmaals te scoren en zo moesten strafschoppen de beslissing brengen. Vanop de stip bleek Zulte Waregem het best het hoofd koel te kunnen houden!

Op een bijzonder drassig veld in het Regenboogstadion mochten Zulte Waregem en Lokeren vandaag uitmaken wie er als winnaar van Play-Off II werd uitgeroepen. De bezoekers kwamen al snel dreigen via De Ridder, maar Bossut kwam goed uit zijn doel gegleden. Essevee kon daar aanvankelijk maar weinig tegen in brengen, maar werd kort voor het half uur helemaal wakker. Gelukkig voor Lokeren kon het vandaag rekenen op een uitstekende De Wolf tussen de palen. De doelman was niet te kloppen op pogingen van Kaya, De Sart, De Pauw én Harbaoui en hield zo zijn netten droog op het natte veld.

De beste redding kwam er nog op een kopbal van Olayinka, waarbij een ultieme reflex volstond om de 1-0 te voorkomen. Ook Baudry kwam nog dicht bij een doelpunt, maar de verdediger zag zijn kopbal net naast gaan. Net als Zulte Waregem dicht bij een doelpunt leek te staan, kreeg het net voor affluiten toch nog een flinke domper te verwerken. Bongonda ging plots met een vliegende tackle te driest in op Miric en kreeg van Delferière terecht de rode kaart onder de neus geschoven. Zo diende de thuisploeg de tweede helft, en eventueel nog de verlengingen, met een mannetje minder af te werken.

De eerste goede kans na de rust was voor Lokeren. De ingevallen Söder kopte het leer echter van dichtbij over doel. Aan de overkant moest De Wolf een vrije trap even lossen, maar hij kon zijn foutje meteen rechtzetten op de herneming van Baudry. De numerieke meerderheid van Lokeren liet zich toch wat voelen, want de bezoekers kwamen meer en meer kamperen op de Waregemse helft. Met succes, want in de slotminuten kwam dan toch de bevrijding voor de bezoekers. Man in vorm José Cevallos trapte een vrije trap onder de muur van springende spelers door en zag zijn plaatsbal in de touwen belanden, zoals ook Kevin De Bruyne het hem al eens voordeed. Het lot van Zulte Waregem leek bezegeld, maar in minuut 93 viel dan toch nog de gelijkmaker uit de lucht. Ditmaal was het Davy De fauw die aan de overkant ook al een vrije trap wist te verzilveren: 1-1 en op naar de verlengingen!

Daarin was Lokeren al snel succesvol. Een afvallende bal viel voor de voeten van Lukáš Marecek en die knalde het leer tegen 100 km/uur ongrijpbaar in de verste hoek: 1-2! De kopjes bij Zulte Waregem gingen begrijpelijk omlaag en zo tikte de tijd verder in het voordeel van de Waaslanders. Toch kwamen de West-Vlamingen zowaar nog een tweede keer langszij! De ingevallen Ivan Saponjic bracht het hele stadion in extase met een rake kopbal: 2-2! En zo leverden ook de verlengingen nog geen winnaar op. De beslissing diende dus te vallen via strafschoppen!

De finale strijd vanop de stip werd gewonnen door Zulte Waregem! Skúlason en Marecek misten hun strafschop voor Lokeren, bij Lokeren was het enkel De fauw die niet wist te scoren vanop elf meter. De beslissende penalty was voor wie anders dan de Gouden Stier... Hamdi Harbaoui zette De Wolf op het verkeerde been en trapte de uiteindelijke 4-3 binnen. Pijnlijk voor Lokeren, dat er toch wel zeer dicht bij was, maar het niet kon afmaken met een mannetje meer. Zulte Waregem toonde bijzonder veel karakter en trok na een ware thriller toch nog aan het langste eind. Zondag speelt Essevee nog om een Europees ticket in en tegen Racing Genk!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Zoveel kantelmomenten dat het moeilijk wordt om er ééntje te kiezen... De rode kaart voor Bongonda, de twee doelpunten in de slotfase, de heerlijke knal van Marecek en de goal van invaller Saponjic... We gaan dan maar voor de beslissende strafschop! Harbaoui miste niet en zorgde zo voor de beslissing! De buit was binnen voor Zulte Waregem!
de MAN
van de match
Veel lof voor De Wolf, die een geweldige match keepte in doel bij Lokeren. De man van de match bevond zich echter aan de overkant. Olayinka speelde een dijk van een wedstrijd! Steeds gevaarlijk, hard werkend, alom tegenwoordig... Hij verdient deze eer vandaag!
onze MENING
over de match
De wedstrijd op zich was niet slecht, maar ook niet om van de daken te schreeuwen. Tot we in de slotfase zaten van de reguliere speeltijd. Dan begon de rollercoaster aan emoties langs beide zijden, met verschillende mogelijk keerpunten! Lokeren mag het zichzelf ook wel wat verwijten dat het zo lang tegen tien man mocht spelen, en toch niet het verschil kon maken. Zelfs niet wanneer het tot tweemaal toe op voorsprong kwam. Op karakter dus voor Zulte Waregem, maar dat deed het ook! Gezien de kansen en de fighting spirit was dit misschien ook wel de verdiende winnaar.