In de barragewedstrijd om Europees voetbal heeft Genk in eigen huis eenvoudig Zulte Waregem opzij gezet. De Limburgers wonnen met 2-0 en kwamen nooit in de problemen.

In het begin was het even aftasten, maar daarna nam Genk de match resoluut in handen. Malinovski dreigde met een schot dat naast ging. Trossard trof ook nog eens het zijnet en meteen daarna kwam een gekraakt schot van de flankspeler tot bij Samatta die makkelijk binnenduwde. Nog voor het halfuur bediende Pozuelo de mee opgerukte Uronen op links en de Fin ging knap voorbij Bossut en schoot beheerst tegen de touwen. Op een kopbal van Baudry moest Vukovic attent ingrijpen, het was de enige kans voor de pauze van een ongeïnspireerd Zulte Waregem. Op slag van rust glipte Samatta door de buitenspelval, maar de Tanzaniaan trapte buitenkant rechts voorlangs. Met een oververdiende 2-0 voorsprong trokken de Limburgers naar de kleedkamer.

De tweede helft was minder. Samatta kwam net te laat om binnen te lopen na een voorzet van Trossard. Aan de overkant wist De fauw Harbaoui te bedienen, maar diens poging veranderde via Aidoo van richting. Genk bleef de gevaarlijkste ploeg, toch viel het derde doelpunt niet. Berge bediende Trossard en die trapte van dichtbij op de lat. Ook Buffel legde af voor Trossard die deze keer Bossut op z'n weg vond. In de herneming stierf de retro van Pozuelo weer op de lat. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-0 van Uronen, mooi en beheerst afgewerkt.
de MAN
van de match
Trossard. Constant gevaarlijk en veel dreiging vanop de flank. Mist wel nog killerinstinct.
onze MENING
over de match
Genk was een klasse sterker dan Zulte Waregem en liet het zelfs na om de score nog verder op te drijven.