KV Oostende blies dinsdag voor het eerst verzamelen. Een kern met 19 spelers tekende present voor de eerste training van Gert Verheyen. Het duo Verheyen-Van der Elst hield er een eerste training van een kleine twee uur op na.

Drie nieuwkomers, de 19-jarige middenvelder Indy Boonen, de 29-jarige Kroatische verdediger Goran Milovic en de 23-jarige middenvelder François Marquet, trainden mee. De Albanees Sindrit Guri kreeg na interlandverplichtingen een week extra verlof. Zarko Tomasevic revalideert nog steeds na een meniscusoperatie en sluit later aan. Nicolas Lombaerts en Zinho Gano, die beiden te horen kregen dat ze mogen uitkijken naar een nieuwe club, trainden wel mee.

"Eindelijk kan ik me bezig houden waarvoor ik aangetrokken werd bij KV Oostende", gaf Gert Verheyen mee. "Ik ben al enkele maanden hier maar dat was een periode waarin tal van andere zaken aan bod kwamen. Nu sta ik eindelijk op het trainingsveld tussen mijn spelers. Het kan nu echt beginnen."

Ook Franky Van der Elst is blij eindelijk terug op het veld te staan. "Ik was afgelopen tijd wel aan de slag bij de jonge Rode Duivels, maar dit is toch nog iets anders", aldus Van der Elst. "Dit is clubniveau. Hier ben je dagelijks met je spelers bezig. Het moet zo'n twee seizoenen geleden zijn dat ik nog bij een team aan de slag was al trainer (Roeselare, nvdr). Dit doet deugd. Daarvoor doe je het als trainer. De ambitie met KV Oostende? Het hoogst haalbare. Niet meer niet minder."

KV Oostende speelt zijn eerste oefenmatch op woensdag 27 juni om 19u op het veld van Zwevezele. Vrijdag 29 juni wordt in Ingelmunster Mandel United partij gegeven om 19u30. Vervolgens staat op woensdag 4 juli in het Nederlandse Phillipine een match tegen een Zeeuwse selectie op het programma (19u30). Zondag 8 juli vindt op de dijk van Oostende de jaarlijkse fandag plaats.