De Kameroener Fabrice Ondoa wordt de nieuwe doelman van KV Oostende. Ondoa is 22 jaar en komt over van het Spaanse Sevilla FC. Hij verzamelde al 35 interlands voor Kameroen en was onder Hugo Broos de vaste doelman tijdens de Africa Cup in 2017.

Fabrice Ondoa is opgegroeid binnen de Samuel Eto'o Academy in Kameroen en kwam in 2009, op zijn 13de, naar Europa om zijn voetbalopleiding te voltooien in La Masia, het succesrijke opleidingscentrum van FC Barcelona. Met het oudste jeugdteam van FC Barcelona werd hij kampioen en won hij de Uefa Youth League. Ondoa groeide door naar het tweede elftal van Barcelona. Daarna trok de Kameroener naar Gimnastic uit de Spaanse Segunda Division. Via deze tussenstop belandde hij uiteindelijk bij Sevilla FC, waar hij door omstandigheden weinig aan spelen toe kwam.

"Fabrice is 1m85 en heeft een enorme sprongkracht. Het is een doelman waar ik ontzettend kon op rekenen tijdens de Africa Cup", aldus Sportief Directeur Hugo Broos.

"Ik zat in Spanje om onbegrijpelijke redenen op een dood spoor en toen Mr. Broos me belde om te zeggen dat hij nog een doelman zocht, wou ik direct komen. Uiteindelijk ben ik blij dat het gelukt is. Ik weet dat KV Oostende in het verleden met Didier Ovono een zeer geliefde en goeie Afrikaanse doelman had. Het is aan mij om te bewijzen dat ik een zeer waardige opvolger ben. Samen met William Dutoit zal ik op een sportieve en collegiale manier werken om deze club weer succes te bezorgen", stelt de nieuwe doelman.