KVO heeft een nieuwe aanvaller te strikken. De Zambiaan Fashion Junior Sakala (21) komt over van Spartak Moskou en ondertekent een contract voor drie seizoenen.

Sakala liet zich twee seizoenen geleden voor het eerst opmerken. Bij het Zambiaanse Nchanga Rangers scoorde hij 23 goals in 40 wedstrijden. Hij werd opgepikt door de Zambiaanse topclub Zanaco waar hij elf keer raak trof in 23 wedstrijden. Zijn torinstinct wekte de interesse van de Russische topclub Spartak Moskou. Daar kwam hij uit voor het tweede elftal, dat uitkomt in tweede klasse. Hij scoorde er tien doelpunten en werd ook voor de eerste keer opgeroepen voor Zambia.

"Ik kan in de spits spelen en als offensieve middenvelder," aldus Fashion. "Mijn landgenoot en vriend Emmanuel Banda vertelde me veel goeds over deze club. Ik had ook een goed gesprek met Hugo Broos en voorzitter Peter Callant. Ik ben hier vrijdag al toegekomen en deze stad aan zee bevalt mij enorm. Daarnaast is KVO razend ambitieus om met een vernieuwde spelerskern en trainersstaf te scoren en ik wil deel uitmaken van dit mooie project. Ik hoop dat de fans mij steunen in deze nieuwe uitdaging."