RSC Anderlecht heeft zaterdag zijn laatste test voor het nieuwe seizoen met glans doorstaan. De recordkampioen versloeg de Franse eersteklasser Rennes in het Constant Vanden Stockstadion met 3-2. Er waren ook oefenzeges voor KRC Genk, Waasland-Beveren, AA Gent en Eupen.

Paars-wit opende in zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen uitstekend. Nieuwkomer Milic (15.) en Gerkens (50.) zorgden voor een dubbele voorsprong. Tussendoor wrong Dimata een penalty de nek om en ook Trebel liet vlak na de 2-0 een strafschop liggen. Zeffane (55.) bracht Rennes opnieuw in de partij, maar aanwinst Dimata (57.) maakte zijn misser van de eerste helft goed. Na een rode kaart voor zomerkoopje Vranjes was het bibberen tot het einde voor de Brusselaars, maar verder dan 3-2 kwam Rennes niet.

Ook KRC Genk liet in zijn laatste oefenmatch een prima indruk na. De Limburgers ontvingen Olympiakos in de Luminus Arena en stuurden de Griekse recordkampioen naar huis met een 4-0 nederlaag. De doelpunten kwamen op naam van Trossard (30. en 65.), Malinovsky (33.) en Zhegrova (75.). Trossard miste in het begin van de partij nog een penalty, een kopbal van Dewaest strandde op de lat.

Waasland-Beveren
sloot de oefencampagne af met een knappe 3-0 thuisoverwinning tegen 1B-club KV Mechelen. Nieuwkomer Massop (6.), Ndiaye (66., penalty) en Ampomah (87.) stonden op het scorebord van de Freethiel. Bij Malinwa werd Bijker halfwege de tweede helft met rood van het veld gestuurd. AA Gent legde dan weer OHL, die andere titelfavoriet in de Proximus League, met 0-2 over de knie. Aan den Dreef opende nieuwkomer Limbombe (6.) de score, Andrijasevic (67.) stelde de overwinning in de tweede helft veilig.

Voor zijn galamatch ontving Charleroi Nice in het Stade du Pays. De Zebra's hielden een B-elftal van de Franse subtopper op 2-2, dankzij doelpunten van de jarige Grange (69.) en Willems (90.+1). Even voordien leek Sacko (86. en 89.) de bezoekers naar de zege te schieten. Cercle Brugge leed in Le Tourquet een 1-2 nederlaag tegen Reims. Omolo (70.) wiste het vroege openingsdoelpunt van Chavarria (11.) nog uit voor de Bruggelingen, maar Kyei (76.) legde de eindstand met een rake kopbal vast. Cardona vond nog de weg naar het doel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Ook KV Kortrijk kreeg met Metz voor zijn galamatch een Franse eersteklasser op bezoek. Ouali (10.) bracht de Kerels op voorsprong, maar N'Guette (59.) en oude bekende Dossevi (90.) zorgden voor een anticlimax in het Guldensporenstadion. Dossevi (ex-Standard) zette een discutabele penalty om. Eupen hield een goede generale repetitie door met 2-0 te winnen van 1B-club Tubeke. Het was uitgerekend Laurent (59.) die tegen zijn ex-club de ban brak. Ook Yagan (90.) pikte zijn doelpuntje mee.