KV Oostende en Club Brugge hebben een overeenkomst bereikt over de transfer van Jordi Vanlerberghe. De 22-jarige verdediger/middenvelder wordt door blauw-zwart uitgeleend aan de kustploeg.

"Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik minuten moet krijgen," zegt Vanlerberghe op de website van KV Oostende. "Ik ben dan ook blij dat deze oplossing uit de bus is gekomen. Bovendien ken ik Gert Verheyen nog van bij de Belgische U19. Ik weet hoe hij wil spelen en wat hij verwacht van zijn spelers. Dat is toch een pluspunt."

Ook Gert Verheyen is tevreden dat één van zijn vroegere sterkhouders naar KVO komt. "Vanlerberghe is polyvalent en heeft het juiste KVO-DNA, iemand die wil werken en progressie maken. Met zijn komst hebben we in één klap meer mogelijkheden, zowel achterin als op het middenveld. Dat is zeker geen overbodige luxe, zeker als je weet dat Michiel Jonckheere wellicht opnieuw een hele tijd out zal zijn."

Vanlerberghe maakte afgelopen seizoen de overstap van KV Mechelen naar Club Brugge, maar kon er zich niet tot basisspeler ontpoppen.