Zulte Waregem is aan de competitie begonnen met een flinke kater. Het gaf na de rust een 2-0-voorsprong weg tegen Waasland-Beveren. Boljevic en Van Damme wisten de doelpunten van Faik en Harbaoui uit.

Aan de Gaverbeek ontving Zulte Waregem Waasland-Beveren op de eerste speeldag van de competitie. Lang moesten de supporters van de thuisploeg niet wachten om te vieren, want bij de eerste kans was het meteen raak. Buffel zette zich goed door op rechts en trok de bal laag voor doel waar De Pauw hem à la Lukaku slim liet lopen. Aan de tweede paal kon Faik de bal tegen de netten duwen.

Een reactie van Waasland-Beveren kwam er niet, maar ook de thuisploeg kon maar weinig klaar maken in de voorste gelederen. Er was wel een attente Roef nodig op een lange bal van Buffel. Op het half uur speelde De Pauw De fauw knap vrij in het hoekje. Roef kwam zijn afgeweken voorzet goed plukken aan de eerste paal. Even later zette De Pauw Harbaoui knap alleen voor doel. Roef anticipeerde goed en trok aan het langste eind.

Waasland-Beveren moest in de eerste helft de wet van de sterkste ondergaan en was niet in staat om een schot op doel af te leveren. Vlak voor de pauze zorgde het dan toch nog even voor gevaar. Ampomah kwam goed naar binnen vanop links, maar zag zijn scherpe voorzet weggekopt worden door een verdediger van de thuisploeg. 1-0 was dan ook een logische en verdiende ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste verliep. Zulte Waregem sloeg erin Waasland-Beveren ver van het eigen doel te houden en behield makkelijk de controle over de wedstrijd. Op een eerste kans was het een dik kwartier wachten. De Pauw haalde de achterlijn en legde de bal achteruit tot bij De fauw. Het schot van de rechtsachter week af en Roef had alle moeite van de wereld om de bal uit zijn doel te houden. De herneming van Kaya miste de juiste richting.

Even later heroverde Marcq de bal op het middenveld. Marcq behield het overzicht en opende voor de snelle De Pauw. De vleugelaanvaller van de thuisploeg schilderde de bal in een tijd perfect op het hoofd van de vrijstaande Harbaoui, die hem fraai in doel kopte. Even later was het bijna 3-0. Harbaoui kopte een verre hoekschop terug voor doel, waar De Pauw hem naast kopte.

Zulte Waregem bleef de betere ploeg en had ook nog kansen om de score verder uit te diepen. Een vrije trap van Kaya werd voor doel gekopt waar Roef redding bracht op de poging van De Pauw. Vijf minuten voor tijd toonde Waasland-Beveren zich een eerste keer echt gevaarlijk. Bossut had veel moeite met het schot van Badibanga.

Een minuut later was Bossut wel geklopt. Hij ging niet vrijuit op het harde schot van Boljevic, 2-1. Zulte Waregem panikeerde niet en sloot de gelederen. Waasland-Beveren probeerde de bakens te verzetten, maar toonde zich voorin onmondig. Kaya zorgde voor het laatste gevaar van de wedstrijd. Zijn schot spatte uit elkaar op de vuisten van Roef.

Een minuutje later kreeg Kaya de handen op elkaar. Hij speelde immers zijn laatste wedstrijd voor Zulte Waregem en trekt naar KV Mechelen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Waasland-Beveren bokste nog een aanval in elkaar. Van Damme dook goed op aan de eerste paal en kopte de laatste voorzet van de wedstrijd voorbij Bossut in doel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Diep in de toegevoegde tijd mag Waasland-Beveren nog eenmaal komen. De troepen van Ferrera zorgen nog voor een anticlimax in het Regenboogstadion. Van Damme kopt de gelijkmaker in doel. 
de MAN
van de match
Boljevic deed met zijn invalbeurt de wedstrijd kantelen. Waar Waasland-Beveren voordien onmondig was toonde het nadien wel zin om naar voor te trekken.
onze MENING
over de match
De thuisploeg speelde een volwassen wedstrijd. Waasland-Beveren op zijn beurt had te weinig slagkracht om Zulte Waregem iets in de weg te leggen. In het slot trok het toch nog een gelijkspel over de streep.