Gert Verheyen heeft met een nipte overwinning zijn debuut gemaakt als coach van KV Oostende. KVO klopte Moeskroen zaterdagavond met 2-1.

Oostende probeerde het heft in handen te nemen, maar slaagde er niet in om Moeskroen van de wijs te brengen. Het waren daarentegen de bezoekers die de score openden. Halfweg de eerste helft leed de thuisploeg nonchalant balverlies achterin en kon Olinga met de bal aan de haal gaan. Hij zocht de achterlijn op en legde af voor Sambu, die de 0-1 tegen de netten prikte.

De thuisploeg kon zijn stempel niet op de partij drukken. De gevaarlijkste kans kwam er via Guri, die een vrijschop naar de verste hoek krulde. Werner ranselde de bal uit zijn doel. Verder kwam Oostende niet in de eerste vijfenveertig minuten.

KVO tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Meteen na de aftrap kon Capon doelman Werner verrassen na een diepe bal: 1-1. De thuisploeg drukte door en mocht de laatste 25 minuten met een man meer spelen na een tweede gele kaart voor Godeau. Een kwartier voor tijd leverde dat de bevrijdende treffer op voor de troepen van Gert Verheyen. Canesin zette een prima actie op en rondde die ook zelf af.