AA Gent leek op weg naar een 0 op 6 in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, maar diep in de toevoegde tijd lukte de amper 18-jarige invaller David toch nog de gelijkmaker.

Gent begon met de beste intenties aan de match en via een bedrijvige Dompe toonde het zich enkele keren in de eerste tien minuten. Bij het eerste gevaar aan de overkant kopte Harbaoui meteen raak op een vrijschop van Faik, maar de VAR greep in wegens buitenspel. Zonder weinig overleg bleef de thuisploeg proberen. Op een vlijmscherpe counter twee tegen twee speelde Kubo het bijzonder slecht uit en kreeg de banbliksems van het publiek over zich heen. Faik zette aan de overkant Coosemans aan het werk. Even later ontsnapte Buffel aan een kaart nadat hij z'n voet op het been van Verstraete plantte. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers nog eens dreigen, maar twee keer stond verdediger Plastun in de weg, de laatste keer op een schot van Bongonda. Geen goals halverwege.

Al vroeg in de tweede helft ging Awonyi over het been van Derijck in de zestien, maar Bossut pakte de strafschop van Kubo. In de 66ste minuut klommen de bezoekers na een zeldzame kans op voorsprong nadat Derijck een hoekschop van Faik binnenkopte aan de tweede paal. Gent probeerde en Bossut zat net iets eerder dan Awoniyi op een voorzet en Asare trapte naast. In de toegevoegde tijd had Buffel de beslissing aan de voet, maar Coosemans pakte zijn poging tot lob. In de laatste actie van de match maakte Chakvetadze een mooie dribbel tot bij Plastun en invaller David schoof diens aflegger binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gemiste strafschop van Kubo.
de MAN
van de match
Hicham Faik. Leuke speler op het middenveld bij Essevee. Kwam over van Excelsior Rotterdam.
onze MENING
over de match
Gent kon niet overtuigen tegen Zulte Waregem en leek op weg naar een tweede nederlaag op rij, tot de 18-jarige David laag binnenschoof in de 95ste minuut.