Zulte Waregem heeft zijn eerste overwinning van het prille seizoen beet. Tegen Eupen kwam Zulte Waregem nooit in de problemen. Eupen blijft achter met 0 op 9.

Zulte Waregem liet in zijn thuiswedstrijd tegen Eupen niets aan het toeval over. De troepen van Francky Dury trokken meteen in de aanval en lieten de bezoekers nooit in de wedstrijd komen. Gelukkig voor Eupen beschikt trainer Makelele met Hendrik Van Crombrugge over een uitstekende doelman. Van Crombrugge hield zijn ploeg in het eerste half uur meerdere malen overeind.

Het was wachten tot minuut 35 eer de thuisploeg dan toch de netten deed trillen. De Pauw met de voorzet en Buffel nam Van Crombrugge met een sliding te grazen. Amper 3 minuten later was het opnieuw raak voor Buffel. Ditmaal kwam de voorzet van De Fauw. Via een bezoekend been verdween de bal in doel.

Ook in de tweede helft was er weinig te doen aan de dominantie van Zulte Waregem. Na amper 10 minuten tekende Hicham Faik voor hét doelpunt van de wedstrijd. De Nederlander plaatste de bal met bijzonder veel gevoel over Van Crombrugge in de winkelhaak.

Wat volgde was controlevoetbal van de thuisploeg. Eupen versierde nog enkele kansjes, maar Bossut stond pal. In de laatste minuut prikte invaller Marq de 4-0 voorbij Van Crombrugge.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het klassedoelpunt van Hicham Faik. Hij plaatste de bal perfect over Van Crombrugge pal in de winkelhaak.
de MAN
van de match
Bongonda scoorde dan wel niet, maar de flankaanvaller was alomtegenwoordig. Hij liet Zulte Waregem draaien.
onze MENING
over de match
Een logische overwinning voor Zulte Waregem dat dit seizoen naar de top-6 mag lonken. Eupen gaat na een 0 op 9 een zeer lang seizoen tegemoet.