Racing Genk pakt de volle buit aan zee. Treffers van Trossard en Malinovskyi nekten de troepen van Verheyen in het slot. In de eerste helft was Genk grotendeels baas. In de tweede 45 minuten veranderde dat. Toen ging de wedstrijd goed op en neer. Met de inbreng van Ndongala dreigde Genk enkele keren via Gano. Maar ook Oostende stak een paar keer de neus aan het venster via Canesin en vooral Sakala. De Zambiaan trof de buitenkant van de paal. Hierna verdween het tempo even uit de match. Tot Trossard een penalty versierde. Het Genkse goudhaantje zette deze proper om. Malinovskyi deed met een knappe schuiver de boeken toe. Racing Genk pakt zo vlot de drie punten mee naar Limburg.

Met zeven op negen kan coach Philippe Clement uiterst tevreden over het seizoensbegin van zijn Racing Genk. Al had de tabel er voor hetzelfde geld totaal anders uit kunnen zien. Oostende trof de buitenkant van de paal via Sakala, en eerst een uitstekende Vukovic. Lombaerts had in de eerste helft meer moeten doen met zijn inzet, en ook Canesin kon efficiënter zijn. 


Soit, Genk trok zich daar niets van aan en bleef geduldig naar dat openingsdoelpunt zoeken. Dat kwam er in minuut 79 via Leandro Trossard. De Limburger trapte een voorzet tegen de arm van Wout Faes. Ref Visser was onverbiddelijk. Strafschop voor Genk. De 23-jarige aanvaller zette de penalty koud om. Ook in de tweede helft was een andere sterkhouder, Ruslan Malinovskyi, ingevallen. Die legde de wedstrijd in een definitieve plooi. Bij zijn tweede poging richting doel fusilleerde De Oekraïner Dutoit. Binnenkant paal, en de drie punten mee naar Limburg. Volwassen winst van Racing Genk. Verheyen blijft achter met drie op negen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Trossard trapt de bal tegen de arm van verdediger Wout Faes. Scheidsrechter Visser twijfelt niet en wijst naar de stip. Trossard schiet binnen en zet Genk op weg naar de overwinning.
de MAN 
van de match
Leandro Trossard. Hij brak de ban voor Racing Genk met die penalty. Bovendien schoot hij hem zeer koel binnen. 
onze MENING 
over de match
Racing Genk wint al bij al verdiend. Het kon twee kanten op, ook Oostende kreeg enkele goede mogelijkheden, maar Genk toonde zich op het eind volwassener en efficiënter.