Paarswit kreeg enkele goede kansen op de 1-0, maar het diende te wachten op een vrije trap van Trebel om op voorsprong te komen. Na de pauze stak ook Moeskroen een paar keer de neus aan het venster, maar Dimata verdubbelde de score. Eén minpuntje voor de Brusselaars: Vranjes kreeg meteen rood en mist komend weekend de topper in Brugge.

Anderlecht zette meteen druk op de bezoekende defensie, maar die hield stand in de openingsfase. Op het kwartier stak Paarswit een tandje bij en kwam het geregeld dicht bij de voorsprong. Werner diende schoten van Santini, Dimata en Vranjes uit zijn doel te ranselen en hield zo voorlopig zijn netten droog. "Dan maar eens vanop serieuze afstand proberen", dacht Trebel, die de doelman vanop een dikke 50 meter trachtte te lobben, maar zijn poging stierf op de lat. Ook Dimata kreeg nog een dot van een kans, maar van kortbij besloot de aanvaller toch nog over doel.

In minuut 38 leek Anderlecht dan een strafschop te krijgen na een duidelijke fout van Van Durmen op Dimata, maar de VAR greep terecht in en legde de bal net buiten de zestien. Werner liet de hoek waar hij normaal diende te staan, verrassend helemaal vrij en dat geschenk nam Trebel in dank aan! Dan toch nog de 1-0 voor de Brusselaars, meteen ook de ruststand!

De rust had de spelers van Moeskroen duidelijk deugd gedaan, want kort na de pauze kwamen de bezoekers een paar keer gevaarlijk opzetten. Didillon had een goede redding nodig om Pierrot van de gelijkmaker te houden en ook Amallah kwam dicht bij een doelpunt. Kort na het uur werd de partij echter helemaal beslist na een doelpunt aan de overkant. Dimata trapte in eerste instantie nog half naast de bal, maar spitsbroeder Santini bood hem een tweede kans en ditmaal was het wél raak: 2-0! Gouden Stier Santini ontbrak zelf nog op het scorebord, en hij kreeg ook de twee volgende mogelijkheden niet tegen de netten.

Tien minuten voor tijd ging het licht uit bij Anderlecht-verdediger Vranjes. Hij ging veel te wild en onnodig in duel met de twee voeten vooruit, ter hoogte van de zijlijn. Een terechte uitsluiting was het logische gevolg, waardoor de verdediger de topper in Brugge aan zich zal moeten laten voorbijgaan. Eerder mocht ook Moeskroen-aanvaller Pierrot nog van geluk spreken, want ook hij had uitgesloten moeten worden na een domme tackle op Bornauw, maar hier werd er verrassend genoeg geen rood getrokken.

Met zijn tienen kwamen 'Les Hurlus' nog een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar scoren lukte niet meer. Anderlecht zet zo zijn foutloos parcours verder en trekt met het maximum der punten naar Jan Breydel...


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ei zo na was 'het moment' een lobbal van Trebel geworden, maar deze belandde op de lat. Het was wel diezelfde Trebel die de partij openbrak. De VAR legde de bal net buiten de zestien, en de Franse middenvelder trapte de 1-0 tegen de netten!
de MAN
van de match
Keuze tussen twee Anderlecht-spelers! Dimata was sterk voorin: een constant gevaar, een doelpunt,... Maar toch gaat onze voorkeur ditmaal uit naar Trebel. Ook hij kwam tot scoren, zorgde ook bijna voor een wereldgoal, maar was ook alomtegenwoordig op alle posities. Leed zelden balverlies, ging voorop in de strijd en moedigde, als een echte aanvoerder, zijn ploegmaats aan. De eer gaat dus naar Trebel!
onze MENING
over de match
Anderlecht pakt de volle buit, zonder echt te impressioneren. Het had wel kansen genoeg, maar in de tweede helft kwam Moeskroen er toch ook een paar keer dicht bij. Onder leiding van Trebel en Dimata werd het al bij al toch een vrij makkelijke avond voor de Brusselaars. Ook de flankspelers Amuzu en Saelemaekers verdienen trouwens lof voor hun wedstrijd. Eén minpuntje toch voor Paarswit: de uitsluiting en mogelijke schorsing voor Vranjes!