Cercle Brugge blijft ook na vier speeldagen ongeslagen in de Jupiler Pro League. De Bruggelingen wonnen in eigen huis met 2-1 tegen Zulte Waregem.

De eerste kans in de match was voor de bezoekers: Buffel vond Harbaoui en diens poging werd afgeblokt door doelman Nardi en een verdediger. Nardi moest halverwege de eerste helft aan de bak op een vrijschop van Faik en ook Harbaoui zette de goalie nog eens aan het werk. Aan de overkant maakte zijn collega Bossut een minder zekere indruk: na een doorgekopte bal loste hij knullig het leer en Omolo moest maar binnenduwen. Cercle trok met die kleine marge richting de kleedkamers.

Al in de eerste minuut van de tweede periode moest Nardi een schot van Sylla in hoekschop duwen. Na een voorzet van Demir van de linkerkant kopte Harbaoui al snel de gelijkmaker tegen de touwen. De bezoekers waren dichtbij de voorsprong na een kopbal van Derijck, maar Nardi verwerkte de bal over het doel. Essevee drukte door: Sylla bracht voor doel en Bongonda gleed de bal naast. Het doelpunt viel aan de andere kant na een fout van Demir op De Belder in de zestien. Bruno zette de strafschop om. Mercier kreeg daarna de kans om het af te maken, maar besloot in de handen van Bossut. In de toegevoegde tijd tekende Bruno voor de derde Brugse goals.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De flater van Bossut lag aan de basis van de nederlaag van Zulte Waregem.
de MAN
van de match
onze MENING
over de match
Cercle maakte opnieuw een degelijke indruk en blijft na 4 speeldagen ongeslagen. Het pakt een knappe 8 op 12.