Op de vierde speeldag in de JPL hebben Waasland-Beveren en STVV 2-2 gelijkgespeeld op de Freethiel. Veel schieten beide teams niet op met het gelijkspel.

Problemen met de audiocommunicatie van de VAR zorgde ervoor dat de match een tiental minuten later van start ging. De toeschouwers moesten niet lang wachten op het eerste doelpunt want in de negende minuut kopte Ampomah raak na een voorzet van de rechterkant. De Sart kreeg op aangeven van Buya een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Roef was attent. Ampomah had een tweede doelpunt aan de voet, zijn poging ging via een verdediger bijna in doel, was het niet dat Steppe net op tijd terugkeerde. Dom balverlies van Caufriez in de eigen zestien was de aanleiding voor de gelijkmaker van Endo, die het geschenk afwerkte. Halverwege hingen de bordjes in evenwicht.

Ceballos had STVV altijd op voorsprong moeten zetten kort na de pauze, maar hij kreeg de wekende kans niet voorbij Roef. Even later scoorde Bezus dan toch, die goal werd door de VAR afgekeurd wegens voorafgaandelijk buitenspel van Buya. Na een assist van Boli zette De Sart de Kanaries toch op voorsprong. Lang konden ze daar niet van genieten, want meteen daarna scoorde Jubitana met een heerlijke knal. Diezelfde Jubitana kreeg met een kopbal nog de kans om de zege thuis te houden, maar zijn poging ging voorlangs.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het heerlijke doelpunt van Jubitana (2-2).
de MAN
van de match
onze MENING
over de match
Na een aangename partij op de Freethiel werden de punten gedeeld, een correcte weergave van het spel.