Oostende mag drie punten bijschrijven. Het won met 1-2 bij Kortrijk. Milovic opende de score voor de pauze. Stojanovic leek Kortrijk een punt te gaan bezorgen, maar Bjelica zorgde met een fraai doelpunt nog voor 1-2.

In een sfeervol Guldensporenstadion ontving KV Kortrijk met KV Oostende een ploeg die net als Kortrijk nood had aan drie punten. Het waren de bezoekers die met de grootste honger aan de wedstrijd begonnen. De ploeg van Gert Verheyen eiste de bal rond en liet hem rondgaan. Na tien minuten resulteerde dat in een doelpunt. Een hoekschop bleef hangen voor de kooi van Bruzzese, die eerst nog goed redding bracht. Milovic was goed gevolgd en duwde de 0-1 onder Bruzzese in doel. 


Kortrijk was niet meteen in staat daar iets tegenover te stellen. Faes kopte een goede voorzet van Ouali in hoekschop. Even later draaide Stojanovic zich knap vrij op het middenveld. Hij viseerde de verste bovenhoek, maar trof de dwarsligger. Oostende moest nu achteruit en Kortrijk probeerde het spel te maken. Grote kansen leverde dat voor de pauze niet meer op. 0-1 was de ruststand.  

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Kortrijk had het balbezit en duwde Oostende achteruit. Ouali zorgde voor het eerste doelrijpe gevaar, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Ondoa in de zijlijn. Op de counter kwam Oostende er nog eens uit. Canesin trapte flauw in de armen van Bruzzese. Kortrijk bleef de betere ploeg. Ouali probeerde het nu uit de tweede lijn maar Ondoa stond pal. 

Oostende bleef wijken. D'Haene zag een schot nog naast gaan. Even later gebruikte Mboyo goed zijn lichaam. Hij kon alleen op doel af maar schoot van dichtbij op de paal. Tien minuutjes voor tijd was het toch raak. D'Haene gooide de bal perfect voor doel. Stojanovic klom het hoogst en kopte de bal hard in doel, 1-1. Lang stond die tussenstand niet op het bord. Bjelica kreeg de bal aan de overzijde en zag Bruzzese voor zijn doel staan. Hij lepelde het leer enig mooi over de doelman in de verste winkelhaak, 1-2. 

Bijna stond het vijf minuten voor affluiten 1-3 wanneer Vandendriessche alleen in de zestien meter stond, maar hij mikte onbesuisd over. Het was de laatste mogelijkheid voor de bezoekers. Kortrijk blaasde zijn slotoffensief nieuw leven in, maar het vizier van aanvaller Mboyo stond niet op scherp. De beste mogelijkheid kopte hij een metertje over het doel van Ondoa. Helemaal in het slot nam Ouali een bal op de slof. Zijn poging strandde op de binnenkant van de paal. 1-2 was de eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Kortrijk lijkt op weg naar een punt wanneer Bjelica er met een fraaie lop 1-2 van maakt. 
de MAN
van de match
Vanlerberghe speelde een goede wedstrijd op het middenveld bij Oostende. De huurling van Club Brugge toonde zich een ware leider in balbezit en heroverde vele ballen. 
onze MENING
over de match
Oostende was de betere ploeg tot het de voorsprong beet had. Nadien trok het zich terug. Kortrijk was niet meteen in staat Oostende uit verband te spelen. Na de rust verdiende Kortrijk meer, maar het toonde zich te weinig efficiënt.