KAA Gent heeft met 2-3 gewonnen op het veld van Eupen. De VAR gaf in de allerlaatste minuut een strafschop aan de Buffalo's, Verstraete schonk zijn ploeg de drie punten.

De wedstrijd tussen Eupen en Gent begon enorm spectaculair. We waren nog geen vijf minuten aan het spelen toen Garcia Toyokawa de diepte in stuurde. De Japanner kapt koel Plastun uit en plaatste de bal vervolgens perfect in de verste hoek voorbij Kalinic.

Het antwoord van Gent liet echter niet lang op zich wachten. Amper twee minuten later belandde een afvallende bal voor de voeten van Odjidja. De middenvelder twijfelde niet en knalde het leer staalhard voorbij Van Crombrugge. Even later had Gent de achterstand helemaal omgebogen wanneer Rosted een hoekschop aan de eerste paal in doel kopte.

Eupen leek eerst aangeslagen, maar kwam dan toch terug beter in de wedstrijd. De thuisploeg nam de controle over, enkel het doelpunt viel niet. Na de pauze ging de zoektocht verder via een poging van Milicevic, maar ook zijn schot ging niet voorbij Kalinic.

De Buffalo?s waren zelf tevreden met de voorsprong en gingen niet meer vol op zoek naar een derde doelpunt. De Gentse defensie hield dan weer goed stand, enkel Lazare kwam er dicht bij met een afstandsschot, maar de bal ging over.

Gent leek zijn schaapjes op het droge, tot Odjidja het zijn ploeg een kwartier voor het einde nog best lastig maakte door op een nonchalante manier zijn tweede gele kaart te pakken. Eupen duwde de tien Gent-spelers op de eigen speelhelft en dat leverde uiteindelijk nog de gelijkmaker op. Garcia kreeg veel tijd en trapte de bal naar de verste hoek. Het leer week onderweg nog af op het hoofd van Plastun en verdween zo voorbij Kalinic in doel.

De actie aan de Kehrweg was echter nog altijd niet afgelopen. Gent trok nog één keer naar voren en maakte zich klaar voor een hoekschop. Tot Visser plots naar de beelden ging gaan kijken, de VAR had namelijk een trekfout van
Blondelle opgemerkt. Na enkele minuten legde Visser ook de bal op de stip en Verstraete nam het geschenk in dank aan. Gent pakt zo in extremis zijn tweede overwinning, Eupen blijft zonder punten laatste.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de laatste minuut krijgt scheidsrechter Visser het sein om de beelden te bekijken. De spelers hebben zelf ook niet meteen door waarom, maar de bal belandt toch op de stip. Verstraete schiet de penalty binnen.
de MAN
van de match
Birger Verstraete bleef goed kalm en schonk zijn ploeg de drie punten door alweer van op de stip te scoren.
onze MENING
over de match
Eupen speelde een goede helft, maar miste net te veel efficiëntie om aanspraak te maken op meer. Gent ontsnapte in de laatste minuut van pijnlijk puntenverlies.