KV Oostende heeft Zulte Waregem met 3-1 geklopt op de openingswedstrijd van speeldag 5. De bezoekers kwamen wel op voorsprong, maar een sterke tweede helft van de Kustboys zorgde ervoor dat Essevee met 5 op 15 terug naar huis moest.

De wedstrijd tussen KV Oostende en Zulte Waregem kwam vrij traag op gang, met weinig doelgevaar tot gevolg. Het eerste schot tussen de palen viel pas in de 27e minuut en kwam van de voet van Harbaoui. Geklungel in de defensie van KV Oostende werd genadeloos afgestraft door de Tunesiër van Essevee. Met een lage schuiver in de korte hoek zette hij de thuisploeg op voorsprong. De eerste grote kans van Essevee resulteerde dus meteen in een doelpunt.

Voor de Kustboys was het tot tien minuten voor de pauze wachten tot een eerste gekadreerde schietkans, en ook die ging meteen binnen. Vandendriessche gooide een vrijschop in de grote rechthoek en de verdediging van Zulte Waregem kreeg de bal niet uit de gevarenzone. Faes schrok zich een hoedje toen het leer voor zijn voeten lag, maar hij knalde wel onhoudbaar binnen. Even na zijn gelijkmaker ging Faes ook nog op de bon voor een drieste tussenkomst op Harbaoui, maar de stand bleef ongewijzigd tot aan de rust.

Na de pauze was het de thuisploeg die licht overwicht had, maar ook zij kwamen moeilijk tot concreet doelgevaar. Net na het uur kapte Vandendriessche knap zijn mannetje uit en haalde uit vanop een meter of twintig. De Fransman zag zijn poging in de rechterbovenhoek vliegen. Prachtige uithaal!

De gelijkmaker zorgde meteen ook voor meer animo in de partij. Het ging sindsdien veel sneller op en af. Bedia kwam een teen te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. Faik probeerde het vervolgens twee keer, maar hij zag zijn pogingen stranden in de handen van Ondoa en op de binnenkant van de paal.

KVO sprong wel goed om met de kansen, want in minuut 87 maakte Sakala de wedstrijd dood. Tardieu met balverlies op het middenveld en de counter die daarop volgde was dodelijk. Via Bataille en Canesin kwam Sakala alleen voor doel en die faalde niet. Daarna kon KVO de score nog uitdiepen, maar het bleef bij 3-1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net na de 2-1 schoot de ingevallen Faik een bal op de binnenkant van de paal. Enkele minuten later staat het 3-1.
de MAN
van de match
Vandendriessche bleef maar lopen. Hij liep achteraan de gaten dicht en zorgde ook voorin voor dreiging. Zijn prachtig doelpunt was dan ook een mooie bekroning voor zijn puike partij.
onze MENING
over de match
Voor de pauze was Essevee iets sterker, maar er kwam te weinig doelgevaar uit voort. Na de pauze was de thuisploeg dan weer beter, maar vooral ook efficiënter.