Op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard de derby tegen Sint-Truiden met 3-2 gewonnen. Tien minuten voor het einde stond het nog 1-2 voor de Kanaries.

De eerste kans in de match was meteen raak. Het schot van Carcela werd afgeblokt en belandde bij Fai die vanuit een erg scherpe hoek doelman Steppe verraste. Na een mooie actie van Mpoku duwde Steppe diens schot tegen de paal, Emond schoot de rebound binnen. Het doelpunt ging terecht niet door wegens buitenspel. Uit het niets kwam STVV terug in de match. Doelman Ochoa trapte zomaar in de voeten van Bezus die in één tijd knap afrondde in het lege doel. Het duurde tot na het halfuur voor de Rouches nog eens konden dreigen: Laifis kopte een hoekschop van Carcela nipt naast. Aan de overkant zette Ochoa zijn foutje recht op een poging van Boli. Sint-Truiden voetbalde goed mee en met 1-1 trokken beide teams naar de kleedkamer.

Standard liet na de pauze direct zien dat het absoluut drie punten wou. Steppe miskeek zich half op een doorgekopte bal waarna Carcela de paal trof. De Luikenaars kampeerden nadrukkelijk op de helft van de Limburgers, maar zonder echt gevaar. Invaller Acolatse stuurde de match de andere kant op door meteen een assist af te leveren voor Boli, die vrijstaand voor doel binnenduwde. Met een harde buffelstoot van Luyindama via de binnenkant van de paal na een voorzet van Marin, kwam Standard weer op gelijke hoogte. De match leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de extra tijd kwam Emond met een gelukje bij de bal, hij trof eerst de paal en vond daarna toch een gaatje tussen een aantal bezoekende verdedigers op de doellijn.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gruwelijke flater van Ochoa die de 1-1 van Bezus inleidde.
de MAN
van de match
Luyindama. Voorop in de strijd, veel vertrouwen en een prachtige kopslag bij de 2-2 gelijkmaker.
onze MENING
over de match
STVV kwam goed voor de dag en een gelijkspel zou zeker niet gestolen zijn, maar in de slotfase pakte Standard toch nog de drie punten.