Eupen heeft voor het eerst dit seizoen punten gepakt. Het won met 0-1 bij Moeskroen na een doelpunt van Keita. Moeskroen blijft helemaal onderaan met 0 punten achter.

Op Le Cannonier keken de twee ploegen die dit seizoen nog geen punten konden pakken elkaar in de ogen. Eupen begon rustig aan de wedstrijd en liet de bal aan thuisploeg Moeskroen, dat meteen enkele kansjes had. Dussenne en Van Crombrugge konden hun schoten niet kadreren. Galitsios kon dat wel. Zijn kopbal ging over de doellijn, maar werd door de VAR teruggefloten wegens buitenspel. 


Eupen nam nadien de wedstrijd meer in handen en slaagde erin verder van het eigen doel weg te spelen. Op een eerste echte kans moest het wel 25 minuten wachten. Toyokawa schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en viseerde de korte hoek. De Japanner van Eupen zag Werner redding brengen met een fraaie beenveeg. Niet veel later stond Pollet plots oog in oog met Werner. De doelman van Moeskroen hield ook hem van een doelpunt. 

Dat doelpunt kwam er op het half uur. Toyokawa zag zijn poging eerst nog gekeerd worden door Werner. Keita was er als de kippen bij en schoot de herneming in doel. Moeskroen reageerde snel via Benson. Zijn poging werd gered door een attente Van Crombrugge. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste periode, waardoor Eupen met een 0-1-voorsprong kon gaan rusten.

Moeskroen begon enthousiast aan de tweede periode. Amallah mocht al snel een vrije trap nemen. Er was een prima parade nodig van Van Crombrugge om de gelijkmaker van het scorebord te houden. Even later kon de ingekomen Olinga vrij uithalen, maar zijn schot ging hoog over. Nog in de eerste tien minuten van de tweede periode gooide Mohamed de bal voor doel. Pierrot maakte zich goed sterk en klom het hoogst. Zijn kopbal ging maar net voorlangs. 

Eupen kwam niet meer aan voetballen toe en moest achteruit. Benson zwiepte de bal nog eens gevaarlijk voor doel, waar Pierrot alweer kon koppen. Ditmaal mikte hij over. Aan de overzijde viel er plots een grote kans uit de lucht. Essende kon alleen op Werner af, maar schoof de bal naast de goal. 

Tien minuten voor affluiten ging Mohamed zijn kans vanop afstand. Zijn schot vertrok goed, maar alweer bracht Van Crombrugge redding. Moeskroen probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar had te weinig power in huis om Eupen nog iets in de weg te leggen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het half uur krijgt Moeskroen de bal niet weggewerkt. Keita is de snelste en schiet de bal via Godeau en Werner over de doellijn. 
de MAN
van de match
Van Crombrugge speelde een goede wedstrijd in doel bij Eupen. Met enkele goede reddingen haalde hij Amallah en Mohamed van doelpunten. De doelman van Eupen hield voor het eerst sinds lang de nul op het bord. 
onze MENING
over de match
Moeskroen begon goed aan de partij maar moest snel het commando aan Eupen overlaten. Ook na de rust kwam Moeskroen beter uit de kleedkamer en het verdiende zeker de gelijkmaker, maar die kwam er niet.