Racing Genk heeft de laatste wedstrijd van speeldag 5 van de Jupiler Pro League winnend afgesloten. De Limburgers zetten Waasland-Beveren met 3-2 opzij en komen zo naast Club Brugge op de leiderspositie. Genk miste wel twee strafschoppen.

Racing Genk-coach Philippe Clement bracht een aantal wijzigingen door omdat zijn team al een viertal weken meerdere matchen op een week moest spelen. Mannen in vorm Malinovskyi en Samatta kregen rust en misschien ook daarom dat we niet het flitsende Genk van de afgelopen weken te zien kregen. Toch kon de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong staan, maar linkerflankaanvaller Paintsil werkte niet beheerst af. Hij had zeeën van tijd, maar zijn poging ging huizenhoog over.

Waasland-Beveren zette daar enkele kleine kansjes tegenover, maar ofwel probeerden ze het te overhaast, ofwel was de laatste pass net niet goed genoeg. Vukovic had in de eerste helft niet veel werk en de keren dat hij toch moest tussenkomen kon hij steeds makkelijk klemmen. De Limburgers waren iets efficiënter. In minuut 20 kapte Zhegrova zich mooi vrij en haalde uit van net buiten het strafschopgebied. Roef had geen verhaal. 1-0 was ook de ruststand.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud en Alen wees naar de stip. Abdullah gebruikte zijn bovenarm bij een borstcontrole, maar Alen ging de videobeelden toch eens bekijken. Hij bleef echter bij zijn beslissing en Pozuelo zette zich achter de bal. De Spanjaard koos voor de rechterhoek, maar de penalty strandde op de buitenkant van de paal. De misser brak de Limburgers zuur op, want Ampomah kon een afgeweken voorzet van Boljevic moederziel alleen binnenwerken: 1-1.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan legde Alen de bal opnieuw op de stip. Deze keer raakte Keita de bal met de arm en was een interventie van de videoref niet nodig. Vaste strafschopnemer Trossard was inmiddels op het veld gekomen en zette zich meteen achter de bal. Opnieuw ging Roef naar de goede hoek en opnieuw ging de bal er niet in. De penalty ging wel tussen de palen, maar een beenveeg van Roef hield de stand in evenwicht.

Toen was het aan de Waaslanders om efficiënt te zijn. Ampomah rondde een van de zeldzame counters van de bezoekers koelbloedig af, maar lang kon W-B niet van die voorsprong genieten. Clement vond dat het tijd was om Malinovskyi te brengen en dat wierp meteen zijn vruchten af. De Oekraïner schilderde een corner op het hoofd van de andere invaller, Samatta, en die miste niet.

Trossard was eerst nog de pineut na zijn penaltymisser, maar door een goal in de voorlaatste minuut werd hij alsnog de held van het Genk-publiek. Zijn voorzet vanop de achterlijn week nog af op de voet van Caufriez en voor Roef het goed en wel wist lag de bal al tegen de touwen. Genk miste dus twee penalty's, maar hield alsnog de drie punten thuis. De Limburgers komen zo naast Club Brugge aan de leiding van de Jupiler Pro League.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De twee penaltymissers van Genk waren opvallend, maar uiteindelijk niet bepalend voor de wedstrijd. De late goal van Trossard legde de partij wel in een definitieve plooi.
de MAN
van de match
Bij de bezoekers kwam de meeste dreiging van Ampomah en bij de thuisploeg was er niet echt een uitblinker. De inbreng van Malinovskyi, dé man in vorm, gaf wel de doorslag.
onze MENING
over de match
Genk was de beter ploeg en de drie punten zijn dus niet onverdiend. Waasland-Beveren vocht voor wat het waard was, maar heeft nog steeds geen overwinning beet in deze competitie.