Club Brugge speelt in groep A van de Champions League tegen Atlético Madrid (Spa), Borussia Dortmund (Dui) en AS Monaco (Fra).

Voor de Bruggelingen is het de zesde keer dat ze naar de groepsfase van het kampioenenbal mogen. In Monaco kwamen er aantrekkelijke tegenstanders uit de bus en werden er verre en onaantrekkelijke verplaatsingen naar onder meer Moskou vermeden. Het sterkste team in groep A is ongetwijfeld de Spaanse grootmacht Atlético, momenteel vicekampioen in Spanje en vorig seizoen nog winnaar van de Europa League. Sinds het vertrek van Yannick Carrasco naar China zitten er geen landgenoten meer in het team van succescoach Diego Simeone, dat sinds vorig seizoen in het imposante Wanda Metropolitano speelt.

Uit de tweede pot kwam er met Borussia Dortmund de nummer vier uit Duitsland, waar Rode Duivel Axel Witsel deze zomer zijn nieuwe thuishaven vond. Borussia heeft slechte herinneringen aan eerdere confrontaties met Club in Europa, want de vorige twee confrontaties eindigden met evenveel teleurstellingen voor de Duitsers. In het seizoen 1987-1988 kregen de Borussen in de UEFA Cup een 5-0 om de oren in het Olympiastadion, in het seizoen 2003-2004 schakelde Club het sterke Dortmund verrassend uit in de voorrondes van de Champions League.

AS Monaco is dan weer de Franse vicekampioen en sinds vorig jaar de werkgever van Youri Tielemans.

Club Brugge opent zijn Champions League-campagne in groep A op dinsdag 18 september (21u) met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Op de tweede speeldag trekken de Bruggelingen op woensdag 3 oktober (21u) naar Atlético Madrid, op de derde speeldag zakken Youri Tielemans en Nacer Chadli met AS Monaco op 24 oktober (18u55) naar het Jan Breydelstadion af. Vanaf dit seizoen wordt er in de groepsfase telkens met twee aanvangsuren gewerkt.

Op de vierde speeldag trekken de Bruggelingen op dinsdag 6 november (18u55) vervolgens naar Monaco, gevolgd door de verplaatsing naar het Dortmund van Axel Witsel op de vijfde speeldag op woensdag 28 november (21u). De Belgische landskampioen sluit op dinsdag 11 december (21u) de groepsfase af met de thuiswedstrijd tegen Atlético.