In een wedstrijd uit de oude doos heeft Club Brugge met 2-5 gewonnen bij Zulte Waregem. De landskampioen stond binnen het uur al op een 0-4 voorsprong.

De match kon niet beter beginnen voor Club, want na amper drie minuten trapte Tardieu een voorzet van Vormer in eigen doel. De bezoekers domineerden volledig en iets over halverwege de eerste periode werkte Bedia bij een duel in de zestien Mitrovic neer met een strafschop tot gevolg. Rezaei scoorde zijn eerste goal voor Club door hoog tegen de touwen te trappen. Vlak daarna speelde Danjuma te kort terug, waarna Bedia doelman Letica omspeelde en tegen de lat trapte. Bijna had de nieuwkomer van Charleroi zijn foutje goedgemaakt. Uit een hoekschop van Vanaken besliste Dennis de partij helemaal door hard raak te koppen. Harbaoui kwam wel nog plots oog in oog met Letica en de Brugse goalie keerde de inzet van dichtbij erg knap. Club verloor voor de pauze Dennis nog met een bilblessure, waarna Cools zijn plek innam.

Met een heerlijke curve van Danjuma werd het spelbeeld van de eerste helft al snel verder gezet na de pauze. Meteen daarna trof de thuisploeg net als bij de 0-2 weer de lat na wegwerken van Poulain tegen Sylla. Net na het uur leek Cools op weg naar de vijfde Brugse treffer, hij schoot echter op de voeten van Bossut en de rebound van Vanaken kon door invaller Buffel uit doel gekopt worden. Ook Faik zou nog een poging van Vanaken van de lijn vegen en aan de overkant schoot Buffel over na een knappe rush van Bedia. Vanaken bleef gevaarlijk, zijn pegel spatte uit elkaar op de lat. Na dom balverlies van Amrabat kon Buffel voor de eerredder zorgen. Even leek Bedia zelfs voor een tweede thuisdoelpunt te zorgen, maar na tussenkomst van de VAR ging dat feestje terecht niet door. Met een afstandsschot zette Bongonda de 2-4 toch op het bord na twijfelachtig tussenkomen van Letica. Nog was het niet gedaan: Bossut kon een poging van Danjuma niet klemmen en Rits tekende voor de 2-5 eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De prachtige goal van Danjuma bij de 0-4: heerlijke curve mooi in doel.
de MAN
van de match
Danjuma. Dreigend vanaf de linkerflank en een prachtige treffer.
onze MENING
over de match
Een open, chaotische wedstrijd waarin Zulte Waregem te kort kwam tegen een sterk Club.