Eupen heeft met twee doelpunten in de slotfase Standard verrast. De Panda's kwamen behoorlijk snel op achterstand, maar werden naarmate de wedstrijd vorderde de betere ploeg.

Renaud Emond en Orlando Sa stonden voor het eerst samen aan de start van een wedstrijd van de Rouches, Senna Miangue verving verder de geblesseerde Sebastien Pocognoli. De Kehrweg zag een leuke openingsfase met kansen voor beide teams. David Pollet kreeg de grootste opportuniteit aangeboden, maar trapte even onbegrijpelijk als onbesuisd naast. Emond toonde zijn torinstinct wel door aan de tweede paal op te duiken om de openingstreffer listig in doel te verwerken. Eupen slaagde er niet in om daar veel tegenover te zetten, de ruststand was dan ook verdiend in het voordeel van Standard.

Ook in de tweede helft konden beide ploegen het niveau niet opkrikken. De wedstrijd verzaakte in middenveldspel, ook Michel Preudhomme raakte langzamerhand gefrustreerd over zijn troepen. Zeker toen met nog twintig minuten te spelen de staartploeg bleef groeien in de wedstrijd. Guillermo Ochoa, met een nieuwe coupe, en zijn verdediging moesten in actie komen. De grootste kans was voor Garcia, die een volley in de hoek ramde waar ook de Mexicaanse doelman aanwezig was.

Maar dat was uiteraard zonder het Japanse sensatie Yuya Toyokawa gerekend. Eric Ocansey omspeelde Ochoa, vond de Japanner en die kon na wat geharrewar in een leeg doel de verdiende gelijkmaker scoren. En nog was de show niet gedaan aan de Kehrweg. Want Ocansey, verder onzichtbaar in de wedstrijd, dook weer in de rug van de verdediging. Christian Luyindama probeerde zijn voorzet weg te werken, maar de bal belandde plotsklaps in zijn eigen doel. 2-1 voor Eupen na twee goals in twee minuten. Standard wist niet wat er hen overkwam, de Panda's dansten op het veld en de tribunes na het fluitsignaal.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Uiteraard de 2-1. Luyindama was één van de Rouches die soms nonchalant verdedigde en kreeg bij die goal het deksel op de neus.
de MAN
van de match
Ocansey was eigenlijk onzichtbaar tot aan de 84ste minuut, maar wie in het slot nog twee assists voorlegt om de wedstrijd te winnen mag deze titel best wel dragen. "It ain't over 'till the fat lady sings", snapt ook hij.
onze MENING
over de match
Standard kwam iets te arrogant over na de openingstreffer. Waar vorig jaar al het woord kampioen in de mond genomen werd door spelers, staan zij nu weer keihard met de voeten op de grond. De Panda's zijn géén vogel voor de kat en hebben enkele voetballers die het elke ploeg lastig kan maken.