STVV heeft op de zesde speeldag een eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Limburgers wonnen in eigen huis met 1-0 tegen KV Oostende.

De toeschouwers kregen een aangename openingsfase te zien op Stayen, met pogingen van Boli en Marquet, maar al snel verwaterde de partij. Pas met de rust in zicht gingen de thuisfans op het puntje van de stoel zitten. Bij een ingestudeerd nummertje lepelde Bezus de bal over de bezoekende verdediging tot bij Buya, die alleen voor doelman Ondoa met zijn controle worstelde en zo een unieke kans liet liggen.

De tweede helft beloofde beterschap, met een hongerig STVV dat op zoek ging naar de openingstreffer. De Kanaries voerden de druk op en dat resulteerde in goede kopkansen voor Texeira en Boli, die het vizier net niet voldoende scherpgesteld hadden. De Truiense storm ging nadien liggen, tot de bal na 73 minuten op de stip verdween na een overtreding op Boli. Botaka eiste de strafschop op en tekende voor 1-0. STVV hield uiteindelijk eenvoudig stand en boekte zo een eerste overwinning van het seizoen.