98 minuten. Zolang had Club Brugge nodig om Sporting Lokeren over de knie te leggen in eigen huis. De bezoekers speelden een uitstekende wedstrijd en verdienden een punt, maar een omgezette strafschop van invaller Vossen in de 98ste minuut besliste daar anders over.

Brandon Mechele en Krépin Diatta maakten hun competitiedebuut bij de thuisploeg, Djordje Jovanovic mocht een eerste keer starten in het shirt van Lokeren. Een uitstekend debuut zou het worden voor de negentienjarige aanvaller, want na zeven minuten stond hij al op het scorebord. De Serviër tikte de 0-1 binnen aan de tweede paal, al zou hij dat doelhout even later tweemaal vervloeken. Want ondanks een grote kans van Ruud Vormer en mooie redding van Ortwin De Wolf kon Jovanovic nog twee keer dreigen, maar tweemaal stond die dekselse paal in de weg om zijn debuut nog meer op te luisteren.

Er zat zand in de Brugse molen. En als die molen al eens op gang leek te komen voorkwam een goede Ortwin De Wolf dat het toerental van Club écht op gang schoot. Na de rust was Olivier Deschacht even het middelpunt. Eerst kreeg hij de fout mee na een eerste duel met Wesley, nadien liep de Braziliaan hem omver om zo in een vrije baan de gelijkmaker binnen te schieten. Althans zo leek het, want de VAR floot na lang talmen de spits terug. Lokeren dus nog steeds aan de leiding, maar het zou de vele verspeelde minuten uiteindelijk verwensen...

Club voerde de druk echter op, Benoit Poulain was uiteindelijk de verlosser met een strakke kopbal in het zijnet. Vanaken wilde zijn mooie week opsmukken met een mooie trap, maar de lat was spelbreker. Ook invaller Thibaut Vlietinck en Wesley konden de actie niet verder zetten met een goal. Mechele kopte op De Wolf, ook Loïs Openda was gevaarlijk met een onterecht afgefloten counter.

Club voelde dat het elke seconde van de extra zeven minuten kon gebruiken. Vlietinck gooide de bal in de box, Openda werd foutief naar de grond gewerkt door Skulason. De VAR zorgde voor spanning, maar uiteindelijk wees Dierick naar de stip. Jelle Vossen legde aan en zette in de 98ste minuut de strafschop om.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tja, minuut 98 (!) natuurlijk. De koelheid van Vossen om na al dat getalm en in het absolute slot de penalty om te zetten is indrukwekkend.
de MAN
van de match
Hij was zolang de puntenpakker voor Lokeren, Ortwin De Wolf. Goede reddingen en zijn verdediging goed sturende. De jonge doelman van Lokeren maakte indruk in een stadion dat nochtans al veel doelmannen het moeilijk maakte.
onze MENING
over de match
Gans Lokeren gaat slecht slapen, want dit was een unieke kans op de stunt. Het had ook volledig terecht geweest, want Lokeren speelde een uitstekende wedstrijd. Club slaakt een diepe zucht en heeft vanavond een haat-liefdeverhouding met de VAR. Die hield minutenlang de spanning in de wedstrijd toen Wesley 'scoorde', maar die minuten zorgden ervoor dat Club 98 minuten lang kon voetballen. En die tellen hadden ze dus nodig.