Op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League hebben Standard en Charleroi de punten gedeeld op Sclessin. Het bleef 0-0.

Een ideaal voetbalweertje voor de Waalse derby en in de tiende minuut leek Standard al op voorsprong te komen na een aarzeling van doelman Penneteau, maar de goal van Emond werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Veel strijd en nog voor halverwege lag de match een vijftal minuten stil nadat Penneteau een serieuze hoofdwonde opliep. Doelkansen waren erg schaars: Emond kopte eens op de goalie van de Zebra's. Aan de overkant was Charleroi gevaarlijker: Perbet werd afgeblokt en Bruno trapte onderkant lat.

Na de pauze kreeg Emond de eerste kans, hij kopte van dichtbij op Penneteau. Aan de overkant week een poging van Bruno via Luyindama af in hoekschop. Na een vrijschop van de rechterkant kopte Emond weer gevaarlijk naar doel en opnieuw sloeg Penneteau knap weg. Na een mooi balletje tussendoor kon Bruno de bezoekers bijna op voorsprong zetten, maar via Luyindama en Ochoa ging de bal naast. Carcela ergerde zich vooral aan het fysieke spel van de tegenstrever en zat daardoor nooit in de match.

In de slotfase versierde Charleroi de beste kansen. Na een voorzet van Marinos kreeg Niane dé mogelijkheid om Charleroi drie punten te schenken, hij besloot echter slordig naast. Ook Gholizadeh was er dichtbij op een vlijmscherpe counter, zijn poging miste doel. Fai pakte nog zijn tweede gele kaart en mocht inpakken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Niane kwam in de slotfase alleen voor doel, maar hij besloot onbegrijpelijk naast.
de MAN
van de match
Penneteau. De doelman van Charleroi speelde een goede match en hield de nul.
onze MENING
over de match
Kansen langs beide kanten na een heel lange studieronde met veel strijd en een half mirakel dat de partij uiteindelijk toch op 0-0 eindigde.