Cercle Brugge leek af te stevenen op de volle buit in de Versluys Arena, maar het venijn zat voor de bezoekers in de staart.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht. KV Oostende had als thuisploeg het meest de bal en Cercle Brugge loerde via Tormin en Bruno op de counter. Toch moesten doelmannen Ordoa en Nardi zich niet vaak onderscheiden in die eerste 45 minuten. Ordoa stond tweemaal pal op een schot van Bruno. Nardi was bij de pinken op een kopbal van Milovic. De Franse goalie van Cercle ranselde de bal uit de winkelhaak. Een logische 0-0 ruststand was dan ook het gevolg.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer en gingen meteen op zoek naar een doelpunt. In Oostende is men wel wat wind gewoon en het bezoekende stormpje ging al snel liggen. In minuut 67 was het dan toch raak voor Cercle. De sterke Mercier zwiepte de bal voor doel en Lambot knikte binnen.

Oostende leek geen aanspraak meer te kunnen maken op een punt tot de ingevallen Bjelica bewees dat hij naast een paar goeie voeten ook over een uitstekend brein beschikt. Hij nam een vrije trap zeer snel en speelde zo Vandendriessche vrij. De middenvelder liet de verbouwereerde Nardi kansloos. Oostende wint zo een punt, Cercle verliest er 2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle pas van Bjelica op Vandendriessche.
de MAN
van de match
Mercier was altijd aanspeelbaar bij Cercle en was ook goed voor de assist. Een speler van goudwaarde voor Cercle.
onze MENING
over de match
Een wedstrijd die grotendeels in evenwicht was. Al bij al een terechte puntendeling.