Waasland-Beveren - Eupen eindigt op 0-0. We zagen twee ploegen met veel goesting, maar het ontbreekt de troepen van Ferrera en Makélélé aan een echte goalgetter. Waasland-Beveren schiet met dit schamele puntje niet veel op en blijft in de kelder van het klassement sukkelen. Eupen moet zich met 7 op 21 voorlopig nog minder zorgen maken.

Waasland-Beveren ? Eupen was een matige pot voetbal. Eupen zette in de aanvangsfase van de partij wel het meeste druk. Toyokawa verweerde zich kranig tegen de twee Waaslandse torens, Vukotic en Caufriez, achterin. De eerste, echte kans van de wedstrijd was weliswaar voor de thuisploeg. Ampomah testte de handschoenen van Van Crombrugge uit met een schot richting winkelhaak. Daarna begonnen beide teams wat op hun lauweren te rusten. Je zag al vlug dat Eupen gekomen was voor een punt. 

Dat kan je de mannen van Makélélé misschien ook niet kwalijk nemen. Het is Waasland-Beveren dat met 3 op 18 absoluut moest winnen, zeker in eigen huis. Al waren de Leeuwen van Ferrera niet echt bij de pinken na de interlandbreak. Flankspelers Boljevic en Foulon leverden enkele leuke voorzetten af, maar de nieuwe, Griekse spits Vellios stond telkens te slapen. Tot frustratie van medemaats en coach aan toe. 

In de tweede helft niet veel beterschap. Gele kaarten, kleine foutjes en buitenspelvallen sierden deze 45 minuten. Tot Badibanga een veelbesproken vrije trap op de lat deed uiteenspatten. De Eupense muur stond te dicht. Waasland-Beveren irriteerde zich mateloos. Badibanga trok er zich niets van aan. Enkele centimeters lager, en de Freethiel kon juichen. Maar dat was dus niet het geval. Een brilscore dus. Een brilscore die vooral de thuisploeg duur komt te staan. Met 4 op 21 kan Waasland-Beveren alles behalve tevreden zijn. Eupen telt drie punten meer. Ook niet al te denderend, maar ver weg van die angstaanjagende rode lantaarn. De morele winnaar is zeker de ploeg uit de Oostkantons. Waasland-Beveren moet daarentegen dringend op bezinning.

het MOMENT 
van de match
Een vrije trap van Beni Badibanga treft de lat. Een zeldzaam hoogtepunt in de tweede helft.
de MAN 
van de match
Moeilijk te bepalen. We kiezen voor Daam Foulon, een jonge Belg met een lekkere linker. Trapte enkele degelijke voorzetten. Aanvallers lieten het afweten.
onze MENING 
over de match
Een 0-0 gelijkspel is een logische uitslag. Weinig voetbal, weinig kansen.