Op de zevende speeldag van de reguliere competitie heeft Moeskroen, onder leiding van nieuwe coach Storck, met het kleinste verschil gewonnen van een zwak Kortrijk. Het enige doelpunt werd gescoord vanop de stip, door Moeskroen-aanvoerder Mohamed. De thuisploeg pakte zo voor het eerst dit seizoen punten.

Na een uitgebreide studieronde van ruim een kwartier, was het thuisploeg Moeskroen dat het eerste gevaar wist te creëren. Nieuwkomer Bakic speelde de bal naar Godeau, die op zijn beurt de voorzet gaf. Afwerker van dienst, diepe spits Pierrot, kon zijn kopbal echter niet richten en knikte over het doel van Kaminski. Niet veel later kwam uitploeg Kortrijk opzetten. Ouali met een scherpe voorzet, maar een alerte Butez kwam tussen en klemde het leer.


Op het half uur kregen we een mooie voorzet van D'Haene te zien. Mboyo raakte de bal vervolgens niet goed, waardoor Butez kon klemmen en de tegenaanval kon opzetten. Mbombo dribbelde op zijn beurt Kagelmacher voorbij en besloot op doel, maar zijn schot verdween voorlangs. Een dikke tien minuten later kwam Moeskroen dan nog eens over de middenlijn en maakte Olinga Hines-Ike het het leven zuur. De Amerikaan maaide de Kameroener vervolgens in de eigen zestien tegen de grond en zo kreeg thuisploeg Moeskroen vlak voor rust een strafschop. Moeskroen-aanvoeder Mohamed nam zijn verantwoordelijkheid en zette de penalty om. Ruststand: 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Uitploeg Kortrijk was genoodzaakt in de tweede helft het tij te keren. De ploeg van trainer De Boeck zou dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan in de eerste periode, maar daarvan was op het veld niet veel te zien. Veel middenveldspel en weinig kansen maakten de tweede helft tot wat het was. Enkel in de slotfase kon Kortrijk nog enkele keren prikken. Tot twee maal toe wisten Mboyo en Kagelmacher niet te scoren en zo veegde Moeskroen de nul weg van de tabellen. Eindstand: 1-0 voor thuisploeg Moeskroen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De onnodige strafschopovertreding van de Amerikaan Hines-Ike op Olinga was het moment van de match. 
de MAN
van de match
Moeskroen-aanvoerder Mohamed nam zijn team gedurende de hele wedstrijd op sleeptouw, met als kers op de taart een strafschopdoelpunt en de drie punten.
onze MENING
over de match
Een wedstrijd met weinig kansen en veel middenveldspel. Moeskroen veegde de nul weg van de tabellen en was uiteindelijk de verdiende winnaar. Uitploeg Kortrijk bracht veel te weinig om aanspraak te maken op een of drie punten.