Antwerp heeft zijn tweede thuiszege van het seizoen te pakken. De Antwerpenaren wonnen met duidelijke 5-1 cijfers van Zulte Waregem. De bezoekers moesten ruim 75 minuten met een man minder spelen na rood voor Marcq.

Het cliché luidt dat een match 90 minuten duurt, maar eigenlijk was het duel tussen Antwerp en Zulte Waregem al na een kwartier afgelopen. De thuisploeg stond immers na tien minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na zeven minuten rondde Refaelov een snelle tegenprik zeer koel af: 1-0. Amper drie minuten later mocht Arslanagic de 2-0 zonder tegenstand in doel schieten.

Met drie nederlagen op rij en een vroege 2-0 achterstand was Zulte Waregem niet meteen aan het feest op de Bosuil. De kopzorgen van Dury werden op het kwartier nog wat groter. Marcq ging met gestrekt been in duel: rood voor de Fransman. De bezoekers moesten ruim 75 minuten met een man minder voort. Nog voor de rust profiteerde Antwerp van de meerderheidssituatie. Owusu werd neergelegd in het strafschopgebied: penalty voor de thuisploeg. Owusu zelf zette de penalty feilloos om.

Meteen na de pauze leek Zulte Waregem zich toch nog niet gewonnen te geven. De Fauw kopte de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar meer dan een kleine stuiptrekking bleek het niet te zijn. Antwerp controleerde eenvoudig en liep zelfs nog uit tot 4-1. Eerst trapte Owusu een metertje naast en stond de paal in de weg van Refaelov, maar uiteindelijk viel het vierde doelpunt dan toch. Owusu tikte van dichtbij binnen.

Het feestje op de Bosuil werd even later nog extra opgesmukt door de invalbeurt van Mbokani. De ex-speler van onder meer Standard en Anderlecht maakte zijn eerste minuten in het shirt van Antwerp. De afsluiter van de avond was voor Haroun. Hij legde in de toegevoegde tijd de 5-1 eindstand vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het vroege doelpunt van Refaelov. De Israëliër zette Antwerp al na zeven minuten op voorsprong. Dat bleek een enorme klap voor het broze Zulte Waregem.
de MAN
van de match
Owusu. De aanvaller van Antwerp stond zelf twee keer aan het kanon en bediende Haroun bij het vijfde doelpunt.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem kreeg nooit een poot aan de grond op de Bosuil. Na een kwartier stond het al 2-0 en kreeg Marcq rood. De overwinning van Antwerp is uiteraard verdiend.