Op de zevende speeldag van de reguliere competitie heeft STVV met 1-2 op het veld van Gent gewonnen. De Limburgers kwamen tot twee maal toe op voorsprong en thuisploeg Gent toonde te weinig vernuft om de gele muur in het slot te slopen. De doelpunten kwamen van de voeten van De Sart en invallers Bronn en Kamada.

Het was thuisploeg Gent dat furieus aan de wedstrijd begon. Limbombe zorgde binnen de minuut al voor dreiging voor het doel van STVV-doelman Steppe, maar de onmiddellijke storm liep uiteindelijk goed af voor de uitploeg. STVV kwam daarna beter en beter in de wedstrijd. Het was eerst Bezus die Boli alleen voor Kalinic zette, maar de Fransman mistte zijn schot. Niet veel later stuurde Ceballos De Sart het straatje in. De jonge Belg twijfelde niet en schoof de 0-1 naast Gent-doelman Kalinic in doel. Gent was logischerwijs even van slag en moest de bal weer aan STVV laten. De Oost-Vlamingen raakten, buiten een schot van Limbombe en een schuiver van Chakvetadze, niet meer tot bij het Limburgse doel. Ruststand: 0-1 in het voordeel van STVV.


Bij thuisploeg Gent beleefde nieuwkomer Souquet niet veel plezier aan zijn debuut. Hij blesseerde zich en moest tijdens de rust in de kleedkamers blijven, waarna WK-ganger Bronn hem kwam vervangen. Het was diezelfde Bronn die, na aanhoudende druk van Gent in het begin van de tweede helft, de gelijkmaker staalhard tegen de netten schoot. Na een dikke vijftig minuten te spelen, was alles te herdoen.

Gent kwam opzetten en ging opzoek naar de voorsprong. Trainer Vanderhaeghe gooide Azango en David nog in de strijd, maar het was uitploeg STVV dat, na een mooi uitgespeelde tegenaanval, de winningsgoal maakte. Met nog tien minuten te spelen wandelde de ingevallen Kamada doorheen de Gentse verdediging en schoot hij de bal enig mooi binnen. Gent kwam daarna nog opzetten, maar het toonde te weinig vernuft om de gele muur in het slot te slopen. Zo won STVV met 1-2 op het veld van een teleurstellend Gent. Eindstand: 1-2 voor uitploeg STVV.

MOMENT - MAN - MENING

het MOMENT
van de match
Het prachtige doelpunt en winningsgoal van de ingevallen Kamada was het moment van de wedstrijd.

de MAN
van de match
Bezige bij Bezus was overal en altijd aan het lopen. De Oekraïner ging soms over het randje en kreeg in het slot dan ook zijn tweede gele, en rode kaart. Desalniettemin een puike partij van de spelverdeler van STVV. 

onze MENING
over de match
Het was een mooie wedstrijd met veel duels, doelgevaar en drie doelpunten. Underdog STVV won uiteindelijk op het veld van topploeg Gent, dat alles aan zichzelf te danken heeft.