Kortrijk heeft het burenduel tegen Zulte Waregem winnend afgesloten. Mboyo zette de bezoekers op voorsprong en in de slotseconden legde Chevalier de 0-2 in een leeg doel. Kortrijk is zo weg uit de gevarenzone, terwijl het bij de buren stilaan crisis wordt.

Het burenduel tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk was er een tussen twee ploegen met 5 punten. Beide teams wilden niet verliezen om zo uit het bereik van hekkensluiter Moeskroen te blijven, maar die intenties zetten zich echter niet meteen om in een wedstrijd met veel doelkansen. Het meest opvallende feit uit de eerste helft was een afgekeurde goal bij na een hoekschop van Kortrijk. Eerst werd het doelpunt nog toegekend door ref Wim Smet, maar hij keerde zijn beslissing om vanwege een duwfout van Lepoint. Voor de rest probeerden de troepen van Dury en De Boeck het af en toe van buiten het strafschopgebied, maar zowel Bossut als Kaminski bleven heel de eerste periode nagenoeg werkloos.

De tweede helft leverde aanvankelijk even weinig doelgevaar op als de eerste, maar daar kwam gelukkig toch verandering in. Beide ploegen werden ongeduldiger en ze kregen allebei iets meer ruimte. Chevalier knalde een eerste verwittiging maar een half metertje naast en aan de overkant kwamen de Kerels met de schrik vrij nadat Lepoint de bal hard tegen Sylla wegknalde. De bal belandde in het zijnet. Kortrijk had licht overwicht in de tweede helft en zette dat ook om in een voorsprong. Azouni zag Mboyo moederziel alleen staan aan de tweede paal en die moest maar binnentikken.

Zulte Waregem voetbalde daarna nog wel wat kansen bij elkaar. Zo leek het even of Buffel de gelijkmaker had binnen getrapt, maar zijn poging strandde in het zijnet. Dichter kwam de thuisploeg niet en het was zelfs KVK dat nog kon scoren. Bossut was mee opgerukt voor een corner en Chevalier kon zo op de tegenaanval en na een lange rush in een leeg doel scoren. Zulte Waregem blijft zo achter met 5 op 24. De Kerels zetten dan weer een stap uit de gevarenzone met 8 punten op de teller.

MOMENT - MAN - MENING

het MOMENT
van de match
Bossut ging in de toegevoegde tijd nog meer naar voor bij een corner. Hij raakte de bal zelfs, maar Kamisnki lanceerde een snelle tegenaanval en Chevalier kon in een leeg doel scoren.

de MAN
van de match
Mboyo loste zonder morren zijn defensieve taken op de linkerflank op en bracht zijn team dan ook nog eens op voorsprong.

onze MENING
over de match
Er zijn vast en zeker al mooiere wedstrijden geweest tussen deze twee ploegen. Kortrijk speelde het slimst en was uiteindelijk de verdiende winnaar.