Charleroi was de beste ploeg voor de pauze en kwam verdiend op voorsprong via een hakje van Osimhen. Na de pauze schoten de bezoekers zich zelf in de voet na een rode kaart. In de fase die daarop volgde maakte Waasland-Beveren gelijk, meteen ook de eindscore. Ook Perbet pakte nog rood in de slotfase.

Victor Osimhen kreeg voor het eerst een basisplaats bij Charleroi. De jonge Nigeriaan liet zich meteen opmerken door in de achttiende minuut de score te openen. Met Jur Schryvers bij zich en de rug naar doel slaagde de spits erin om met een hakje alles en iedereen te verschalken. Even later kon Adama Niane bijna de score verdubbelen, maar de dwarsligger was spelbreker. Charleroi kreeg de bovenhand in de wedstrijd, maar grote kansen waren daar niet aan verbonden. De thuisploeg moest het vooral hebben van de rushes van Nana Ampomah, de oogkleppen stonden echter te vaak op.

Yannick Ferrera bracht Paul Forte in na de rust in de hoop het tij te keren. De tweede helft opende met Nathan Verboomen die rood trok voor Ilaimaharitra. De middenvelder ging stevig door op het been van zijn tegenstander. Tot overmaat van ramp dwarrelde een schot van Ampomah over Nicolas Penneteau. Twee mokerslagen voor de bezoekers in enkele minuten.

Waasland-Beveren kon verder niet meer profiteren van de numerieke meerderheid en Charleroi was ook niet meer gevaarlijk. De Carolo's eindigden de wedstrijd zelfs nog met negen spelers nadat de pas ingevallen Perbet natrapte. De score bleef ongewijzigd en Waasland-Beveren speelde zo al voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Het wacht nog steeds op een eerste overwinning.

MOMENT - MAN - MENING

het MOMENT
van de match
Ilaimaharitra pakte snel in de tweede helft rood. Bij de vrijschop die daarop volgde trapte Ampomah de 1-1 eindstand op het scorebord.

de MAN
van de match
Osimhen startte voor de eerste keer in de basis en bedankte zijn coach voor het vertrouwen. Hij bracht de Zebra's op voorsprong met een mooi hakje.

onze MENING
over de match
Waasland-Beveren heeft niet optimaal kunnen profiteren van de numerieke meerderheid. De tweede rode kaart van Charleroi viel wel pas in de absolute slotfase.