Op de achtste speeldag van de reguliere competitie heeft KV Oostende met 1-2 gewonnen op het veld van Eupen. De uitploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, eerst via Sakala, daarna via invaller Zivkovic. Eupen-aanvoeder Garcia maakte het enige Eupense doelpunt vanop vrije trap.

Het was uitploeg Oostende dat het best aan de wedstrijd begon. Het eerste doelgevaar kwam dan ook van de voet van Oostende-speler Sakala, die het leer, op aangeven van Boonen, recht in de handen van een wakkere Van Crombrugge schoot. Niet veel later belandde de bal in de voeten van debutant Milicevic. De Bosniër knalde in eerste instantie op Ondoa, maar de Oostende-doelman loste zijn inzet, waardoor Pollet in de rebound kon scoren. De Kameroener pakte echter nog uit met een wereldsave en hield zijn netten schoon.

Na een een klein kwartier spelen kwam de ploeg van trainer Verheyen weer opzetten. Bjelica met de lange bal tot bij Sakala, die plots oog in oog met Eupen-doelman Van Crombrugge kwam te staan. De Zambiaan twijfelde niet en schoof het leer mooi tegen de netten: 0-1 in het voordeel van de West-Vlamingen. Oostende kreeg, via Canesin en Bjelica, daarna nog een paar kansen, maar wist niet meer te scoren in de eerste helft. Thuisploeg Eupen wist daarentegen niet eens meer te dreigen.

Trainer Makelele wisselde tijdens de rust meteen twee spelers. Pollet en Fall werden vervangen door Toyokawa en Lazare, die zich meteen lieten opmerken. Na een kwartiertje spelen in de tweede periode was het dan ook raak voor de Panda's. Vanlerberghe tackelde Lazare tegen de grond, kreeg geel en gaf een vrije trap weg op een interessante positie. Eupen-aanvoerder Garcia wist daar wel raad mee en krulde het leer tegen de netten: 1-1 en alles te herdoen.

Maar lang duurde de Eupense vreugde niet. Nog geen twee miniuten later zette Bjelica zich goed door en vond hij de ingevallen Zivkovic. De Nederlander schoot het leer vervolgens vanuit een onmogelijke positie in de haak: 1-2 voor uitploeg Oostende. De ploeg uit de Oostkantons kwam nog opzetten met een slotoffensief, maar wist niet meer te scoren. Zo won Oostende op het veld van een matig Eupen en klimt het de voorlopige top zes binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle 1-2 van Zivkovic, die een Eupense wederopstand de kop indrukte, was het moment van de match.
de MAN
van de match
Bjelica speelde een ijzersterke wedstrijd op de Oostendse linkerflank en gaf tot twee maal toe de assist voor de doelpunten van Sakala en Zivkovic.
onze MENING
over de match
Het was een potige wedstrijd met veel middelveldspel en weinig kansen. Gezien het matige spel van thuisploeg Eupen, was Oostende de verdiende winnaar.