Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League hebben Lokeren en Moeskroen 0-0 gelijkgespeeld op Daknam. De Henegouwers pakken zo 4 op 6 onder de nieuwe Duitse trainer Storck.

Moeskroen toonde zich de best voetballende ploeg voor de pauze, maar wat het aantal kansen betreft was de partij in evenwicht. Van Durmen en Bakic zorgden voor het eerste gevaar in de match, doelman De Wolf van Lokeren stond telkens in de weg. Aan de overkant kreeg Hupperts een grote kans, Tirpan blokte het schot. Ben Harush kwam na een mooi hakje van Jovanovic bijna alleen voor doel, maar hij twijfelde te lang. Na een voorzet van de rechterkant van Tirpan trapte Jovanovic aan de eerste paal naast. Olinga ging nog knap voorbij twee thuisverdedigers, maar schoot dan overhaast over het doel.

Eenzelfde spelbeeld bij het begin van de tweede helft. Moeskroen toonde zich de betere ploeg en dat leidde tot kansen. Pierrot kopte op De Wolf en ook Amallah zag zijn poging gekeerd door de jonge doelman. Jovanovic scoorde voor Lokeren, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase leek Moeskroen door z'n beste krachten heen te zitten en kwam de thuisploeg opzetten. Invaller Marecek trof de paal, maar aan de overkant toonde ook Leye zich nog gevaarlijk. In de allerlaatste seconde kopte Miric een wenkende kans over.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De knal van Marecek op de paal.
de MAN
van de match
Amallah. Toonde zich sterk op het middenveld van Moeskroen.
onze MENING
over de match
Moeskroen toonde zich meer dan een uur de betere ploeg, maar in de slotfase kwam de thuisclub nog opzetten. Uiteindelijk bleef het 0-0, een veel betere wedstrijd dan de uitslag doet vermoeden.