STVV heeft zaterdag een derde opeenvolgende zege geboekt. De Limburgers wonnen in eigen huis met 2-0 tegen Antwerp.

STVV en Antwerp maakten er zaterdagavond een gezapige eerste helft van op Stayen. De bezoekers speelden te steriel om Sint-Truiden in de problemen te brengen, maar ook de thuisploeg kon daar niets tegenover zetten. De toeschouwers bleven op hun honger zitten en werden bovendien getrakteerd op een flinke regenbui.

Vroeg in de tweede helft mochten de Kanaries dan toch juichen. STVV zette een vloeiende aanval op en De Norre tekende met een knappe krul voor 1-0. Het bleek de voorbode van een leuke vijfenveertig minuten. Antwerp moest komen en kon dreigen via Rodrigues, maar liet ook meer ruimte achterin. Boli leek daarvan te kunnen profiteren wanneer hij alleen op Bolat afgestuurd werd. Hij omspeelde de doelman, maar keerde dan op zijn stappen terug om uiteindelijk te bal te verliezen.

De bezoekers, nog steeds ongeslagen na zeven speeldagen, gingen op zoek naar de gelijkmaker. Rodrigues nam zijn ploegmakkers op sleeptouw en creëerde enkele kansen. Het doelpunt bleef echter uit en dat was het teken voor Bölöni om Mbokani tussen de lijnen te gooien. Ook dat mocht niet baten. De thuisploeg hield stand en kon in de toegevoegde tijd nog uitlopen tot 2-0 via Kamada. De Limburgers boekten zo een derde opeenvolgende overwinning. STVV sluipt de top zes binnen, Antwerp blijft derde.