Club Brugge is met 0-4 gaan winnen bij AA Gent. De West-Vlamingen konden rekenen op drie goals van Wesley en ééntje van Danjuma. De Buffalo's speelden een goede eerste helft, maar konden een vroege tweede tegengoal in de tweede helft mentaal niet verwerken.

Ivan Leko roteerde niet veel in zijn basiself die onterecht verloor tegen Borussia Dortmund afgelopen dinsdag: enkel Siebe Schrijvers en Matej Mitrovic waren nieuwe gezichten bij de aftrap. Yves Vanderhaeghe wisselde wél veel: liefst vijf nieuwe spelers maakten hun opwachting in een 4-4-2 opstelling. Het wedstrijdbegin ging op en af, met een grote kans voor Club. Thibaut Vlietinck zette voor, Lovre Kalinic kwam tussen maar de bal bleef hangen. Wesley lag al op zijn achterwerk, waardoor het gevaar geweken was. Gent reageerde via Franko Andrijasevic, die weliswaar vanuit buitenspel enkel nog een fantastische save van Karlo Letica vond op weg naar de voorsprong.

Club zat minder in zijn vel -zeker het middenveld- maar kwam wel op voorsprong na een vlijmscherpe counter. David Plastun bleef maar wijken, Danjuma nam het geschenkje aan, kapte hem uit en schoot de 0-1 in het dak van het doel. Op slag van rust had Giorgi Chakvetadze de gelijkmaker aan de voet, maar zijn schot ging voorlangs. Na de rust kreeg de thuisploeg het deksel meteen op de neus: na een goede combinatie tussen Hans Vanaken en Danjuma bediende die laatste Wesley perfect. De Braziliaanse reus zette van dichtbij Club op de dubbele voorsprong. AA Gent was van slag en was niet langer de beste ploeg i de Ghelamco Arena.

De Buffalo's probeerden met jongens als Jean-Luc Dompé, Taiwo Awoniyi en Stallone Limbombe gebruik te maken van de groter wordende ruimtes, maar Club-spelers als Danjuma geef je die ruimte uiteraard ook best niet. De Nederlander mikte in de korte hoek op Kalinic. Uitstel van executie, want dankzij een snelle diepe bal op Wesley stond het toch plots 0-3. Gent werd kanonnenvoer voor het kritische thuispubliek, zeker toen Wesley zijn derde van de avond helemaal alleen in de rechthoek mocht inschieten. De thuisploeg verliest een tweede keer op rij in de Ghelamco Arena, terwijl Club ook na de Champions League gewoon op het elan blijft voortgaan.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-2 zoog de lucht uit de longen van AA Gent. Beter in de eerste helft en met hoop naar de tweede helft uitgekeken tijdens de rust. Maar de intikker van Wesley zorgde ervoor dat die laatste drie kwartier er toch niet echt meer toe deden.
de MAN
van de match
Met drie goals en een uitstekende partij als targetman was Wesley cruciaal voor deze duidelijke zege van Club Brugge. De spits toont weeral dat hij één van de absolute sterkhouders van de landskampioen.
onze MENING
over de match
Club hoefde niet eens een fantastische wedstrijd te spelen om zijn rivaal een pak rammel te geven. 0-4 werd het, na een eerste helft waarin het nochtans de mindere van Gent was. Pijnlijk voor de Buffalo's, die twee keer op rij thuis verliezen. Met vier doelpunten verschil van de grote rivaal, die dinsdag nog Champions League speelde, komt dit extra aan.