Met Jérémy Perbet en Marco Ilaimaharitra zag Charleroi afgelopen weekend in de partij tegen Waasland-Beveren twee spelers weggestuurd worden met rood. Het Bondsparket vorderde voor het Zebra-duo maandag zware sancties.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft vier speeldagen schorsing en een boete van 4000 euro gevorderd tegen Jérémy Perbet, die zaterdag natrapte in de match tegen Waasland-Beveren. Zijn ploegmaat Marco Ilaimaharitra riskeert drie speeldagen schorsing.

Ilaimaharitra liet de Karolo's meteen na de pauze in de steek op de Freethiel. De Franse middenvelder ging door op de enkel van Boljevic en kreeg daar rood voor, waardoor Charleroi nagenoeg een volledige tweede helft met een man minder stond. In de blessuretijd werden de bezoekers zelf gereduceerd tot negen veldspelers. Perbet werd in de 91ste minuut ingebracht, maar werd twee minuten later alweer van het veld gestuurd. Bij een duel met Floriano Vanzo maakte hij een trappende beweging naar zijn tegenstrever. Scheidsrechter Nathan Verboomen was onverbiddelijk in zijn oordeel.

Als Charleroi de strafvordering aanvaardt, kan Felice Mazzu niet rekenen op zijn Franse spelers in de 1/16de finales van de Croky Cup op het veld van Aalst (26 september) en de competitieduels tegen Lokeren (29 september) en Cercle Brugge (5 oktober). Perbet zou er vervolgens ook in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem niet bij zijn.