Eupen is met 1-3 gaan winnen op het veld van KV Kortrijk en wipt zo over de thuisploeg in het klassement. Stojanovic kon nog een vroeg Eupens doelpunt uitwissen, maar Molina en Luis Garcia zorgden ervoor dat de drie punten naar Eupen gingen.

De openingsfase van de partij was flitsend en na drie minuten stond de 0-1 al op het bord. Luis Garcia nam een vrijschop vanop rechts en de bal belandde in twee tijden voor de voeten van Pouraliganji. De Iraniër twijfelde niet en plaatste in de verste hoek binnen. Nog geen minuut later kon Toyokawa de score verdubbelen, maar de Japanner stiftte de bal over de kooi van Kaminski. Geen dubbele voorsprong voor Eupen, maar wel een gelijkmaker aan de overkant. Van der Bruggen met de diepe bal en Stojanovic glipte slim door de buitenspelval en de aanvaller van KV Kortrijk werkte koelbloedig af. 1-1 na nog geen zeven minuten voetballen.

Iets over halfweg in de eerste periode mocht Luis Garcia zich nog eens achter de bal zetten vanop ongeveer dezelfde positie als bij de 0-1. De Spanjaard zwierde de bal deze keer rechtstreeks voor doel en vond het hoofd van zijn landgenoot Xavi Molina. Die kopte staalhard binnen. Luis Garcia maakte nog voor de rust de 1-3, maar zijn goal werd door Boterberg, na raadplegen van de VAR, afgekeurd vanwege handsbal.

De Eupense aanvoerder zag een goal afgekeurd worden vlak voor de rust, maar vlak na de pauze zette hij zijn ploeg dan toch op 1-3. Hines-Ike liep Fall van de sokken en Boterberg blies voor een elfmeter. Luis Garcia faalde niet en zette de penalty feilloos om. De 1-3 leek de Kerels wakker te schudden, want daarna ging de thuisploeg beter voetballen. Kortrijk zette wel veel druk naar voren, maar tot veel doelgevaar leidde dat niet. Een keer moest Van Crombrugge zich helemaal strekken. Hij ranselde een kopbal, van erg dichtbij, weg onder zijn doellat.

Glen De Boeck probeerde nog wel door wat vers bloed in te brengen, maar ook Ezekiel en Rolland konden het tij niet keren. Met deze uitzege zet Eupen zijn positieve elan van in de beker en de competitie verder en wipt het over Kortrijk in het klassement. De Panda's tellen nu 10 punten, KV Kortrijk heeft er 8.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de eerste minuut van de tweede helft beging Hines-Ike een strafschopfout op Fall. Luis Garcia zette de elfmeter om en Kortrijk was niet in staat om nog terug te vechten.
de MAN
van de match
Luis Garcia was aangever bij de 0-1 en de 1-2. De 1-3 trapte hij zelf binnen.
onze MENING
over de match
Eupen won verdiend en zet met 10 op 15 een mooie reeks neer. Kortrijk kwam er niet veel aan te pas.