De trein van Genk blijft doordenderen. De Limburgers hadden in eigen huis geen kind aan een zwalpend Zulte Waregem: 4-0. Een doelpunt van Pozuelo en een hattrick van Samatta zorgden voor de ruime overwinning.

Zulte Waregem was na een reeks van nederlagen van plan om de deur stevig op slot te gooien op bezoek in de Luminus Arena. De bezoekers openden weliswaar verrassend met een vroege kopbalkans voor Sylla, maar nadien was het enkel Genk dat de klok sloeg. Bossut pareerde een kopbal van Pozuelo, terwijl Dewaest een minuutje later zelf naast knikte.

Genk was heer en meester en tikte Zulte Waregem bij momenten van het kastje naar de muur. Op het halfuur zetten de Limburgers hun dominantie ook om in doelpunten. Na een knappe combinatie lepelde Pozuelo de bal al even mooi in doel: 1-0. Amper twee minuten later werd Samatta helemaal vergeten bij een hoekschop: 2-0. Zulte Waregem kon enkel in het slot van de eerste helft nog reageren, maar Sylla mikte centimeters naast.

Na de pauze liet Genk het tempo zakken, maar dat belette de thuisploeg niet om opnieuw een karrenvracht aan kansen bij elkaar te voetballen. Trossard, Pozuelo en Berge namen om beurt het doel van Bossut onder vuur. De doelman van Zulte Waregem waande zich in een schietkraam.

Halverwege de tweede helft was het dan toch raak voor Genk. Uronen spurtte nog maar eens de lijn af en bediende Samatta aan de tweede paal. De spits tikte de bal simpelweg binnen. Toch was de Genkse doelpuntenhonger nog niet gestild. In het slot leek invaller Heynen zijn doelpuntje mee te pikken, maar dat was buiten Samatta gerekend. Hij gaf de bal het beslissende tikje en maakte zo zijn hattrick compleet. In de toegevoegde tijd liet Trossard de forfaitcijfers nog liggen vanop de strafschopstip. Bossut hield de 5-0 van het bord.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het openingsdoelpunt van Pozuelo. De goal van de Spanjaard was een perfecte belichaming van het Genkse aanvalsspel. Na een snelle combinatie werkte Pozuelo proper af.
de MAN
van de match
Samatta. De spits was in bloedvorm. Hij scoorde maar liefst drie doelpunten.
onze MENING
over de match
Genk had geen kind aan Zulte Waregem. De thuisploeg voetbalde frivool en kwam nooit in de problemen. Bij Zulte Waregem zijn de kopzorgen een pak groter.