Waasland-Beveren heeft de zorgen van zich af gevoetbald. Op bezoek bij Moeskroen haalde de ploeg van Yannick Ferrera het met 0-3. De thuisploeg blijft zo nog wat langer de rode lantaarn.

Met Moeskroen en Waasland-Beveren stonden de nummer 16 en 15 uit de Jupiler Pro League tegenover elkaar. De thuisploeg droeg dan wel de rode lantaarn maar na een 4 op 6 en een kwalificatie in de beker had het toch vertrouwen. De bezoekers daarentegen konden nog niet winnen (5 gelijke spelen) en verloren in de beker ook nog eens van Mandel United. Zo leek het voordeel bij de aftrap voor Moeskroen.

De thuisploeg toonde zich ook meteen gevaarlijk. Roef loste een schot van Bakic en in de rebound kopte Dussene op de lat. Aan de overkant was het wel bij de eerste kans raak. Vellios knikte een voorzet van Boljevic binnen. Een tik voor Moeskroen, een opkikker voor de bezoekers.

Moeskroen was ook aangeslagen en kreeg geen kans bij elkaar gevoetbald. Tot het hulp kreeg van de VAR. Die had (na meer dan 2 minuten) een fout gezien van Massop op Amallah. De bal ging op de stip, maar Mohamed liet de opgelegde kans liggen. Roef trok aan het langste eind. Een nieuwe tik voor de thuisploeg die niet meer herstelde. Boljevic miste nog twee keer maar Schryvers maakte er in drie keer wel 0-2 van.

Na de pauze gooide thuisploeg heel wat aanvallende troeven (Leye, Benson) in de strijd, maar tot beter voetbal en kansen leidde dat niet. Lang gebeurde er dan ook helemaal niets. Tot Ampomah zijn moment koos. Met een heerlijke lob van op 40 meter verschalkte de middenvelder Butez. Met nog een kwartier te gaan was de match gespeeld.

Belangrijke punten voor de bezoekers die na de bekeruitschakeling toch in een crisis zaten. Met deze zege kan Yannick Ferrera weer wat rustiger adem halen. Moeskroen krijgt na enkele goede weken opnieuw een tik(je) en blijft laatste in de stand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-3 van Ampomah. Omwille van de schoonheid. De middenvelder wist heel goed wat hij deed toen hij Butez van op 40 meter verschalkte met een heerlijke lob.
de MAN
van de match
We kiezen voor Vellios. De Griek was de eerste spits van Waasland-Beveren die dit seizoen de weg naar doel vond. Bovendien werkte hij zich nadien ook uit de naad.
onze MENING
over de match
Moeskroen kreeg de eerste grote kans van de match en liet ook een strafschop onbenut. Daarmee deed het voor een deel zichzelf de das om. Aan de overkant toonden de bezoekers met veel inzet dat ze zeker nog niet uitgekeken zijn op trainer Ferrera.