Charleroi heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt tegen Lokeren. De Zebra's haalden het met 2-1.

De toeschouwers kregen een weinig onderhoudende eerste helft te zien. Het was wachten tot de 38e minuut vooraleer een eerste kans genoteerd kon worden. Bruno sloop de grote rechthoek binnen en pakte uit met een gekruist schot, dat naast het doel van Lokeren verdween.

Charleroi begon beter aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Filipovic werkte een voorzet van Niane in de voeten van Benavente, die scherp reageerde en de 1-0 tegen de netten prikte.

De thuisploeg drong verder aan en met nog dertien minuten op de klok verdubbelden de Zebra's hun voorsprong. Bruno stuurde Niane het straatje in en die werkte beheerst af toen hij oog in oog met de Lokerse doelman kwam te staan.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Lokeren bracht opnieuw spanning in de partij. Tirpan mikte zeven minuten voor affluiten de aansluitingstreffer vanuit een scherpe hoek voorbij Penneteau in doel. Het bleef echter bij 2-1.

Dankzij de overwinning slaat Charleroi opnieuw een kloofje met de ploegen onderin het klassement. Lokeren blijft in de gevarenzone hangen.