Club Brugge heeft zich vlot hersteld van de bekernederlaag in Deinze. Blauw-zwart won de Brugse derby tegen stadsgenoot Cercle met 4-0.

De match begon met balverlies van Poulain en via Mercier een schot van Bruno over het doel van Letica. Club dreigde ook eens met een stiftertje van Schrijvers dat op het dak van het doel viel. Meteen daarna was Wesley aan het feest nadat hij met z'n rechter uithaalde van de linkerkant en via Lambot week de bal ongelukkig af in eigen doel. Club toonde een ander gedaante dan in de bekermatch in Deinze en controleerde daarna zonder doelkansen te versieren. Pas vlak voor de pauze was het opnieuw gevaarlijk en Vanaken rondde een actie die hij zelf had opgezet koelbloedig af.

Kort na de pauze verlengde Schrijvers tot bij Danjuma en die trapte in één tijd hard op doelman Nardi. Een voorzet van Vlietinck leidde de 3-0 van Schrijvers in die via de binnenkant van de paal raak trof. Wesley bediende Danjuma één minuut later met een tikje en de Nederlander schoot via de lat over. Ook Vormer en Schrijvers kwamen dichtbij een vierde treffer, zonder succes. Aan de overkant probeerde De Belder eens vanuit een scherpe hoek en Letica verwerkte in hoekschop. Na een goede actie van Danjuma kon Schrijvers dan toch zijn tweede van de avond op het bord zetten, al glijdend met de punt van de schoen tegen de netten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 3-0 van Schrijvers na een voorzet van Vlietinck. Een mooi doelpunt met twee jongelingen in de hoofdrol.
de MAN
van de match
Schrijvers. Goed voor twee goals en een puike wedstrijd.
onze MENING
over de match
Cercle was kansloos tegen een Club dat zich absoluut wou bewijzen na de bekernederlaag afgelopen midweek.