Anderlecht is in eigen huis niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen Sint-Truiden. De bezoekers speelden nochtans ruim 70 minuten met een man minder na rood voor Ceballos.

Onder impuls van een bedrijvige Bakkali begon Anderlecht goed aan de partij. Toch was de eerste grote kans voor de bezoekers. Boli scoorde de openingsgoal, maar zijn feestje ging vanwege buitenspel niet door. Eén minuut later stond de spits geen offside, maar kopte hij de beste kans uit de eerste helft over.

Aan de overkant moest Steppe de meubelen redden op een schot van Amuzu. STVV leek de wedstrijd prima onder controle te hebben, maar halverwege de eerste helft pakte Ceballos een rode kaart. De middenvelder ging te driest door op Saelemaekers en moest na tussenkomst van de VAR naar de kleedkamer. Anderlecht probeerde meteen een versnelling hoger te schakelen, maar Sint-Truiden kwam nooit echt in de problemen.

Ook na de pauze leek de motor van Anderlecht maar niet aan te slaan. Sint-Truiden maalde veel kilometers en liep alle gaten goed dicht. Enkel vanop afstand kon de thuisploeg dreigen, maar onder meer Bakkali trapte centimeters naast het doel.

In de slotfase leek Anderlecht dan toch een offensief(je) in te zetten. De thuisploeg omsingelde het strafschopgebied van STVV, maar Steppe zat goed tussen een schot van Makarenko. In de absolute slotseconden kreeg Santini nog een uitgelezen kans op de winnende treffer. Hij kopte aan de verkeerde kant van de paal naast. Ondanks de rode kaart van Ceballos hield STVV erg knap stand. Anderlecht blijft verslagen achter.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart voor Ceballos. Sint-Truiden speelde in de aanvangsfase goed mee, maar werd na 22 minuten onthoofd door de uitsluiting van Ceballos. Daardoor moesten de bezoekers zich beperken tot verdedigen. Uiteindelijk hield STVV wel knap stand.
de MAN
van de match
Asamoah. De verdedigende middenvelder van Sint-Truiden speelde een sterke wedstrijd. Hij liep veel gaten dicht en stond steeds op de juiste plaats. Zijn werkkracht op het middenveld was ongezien.
onze MENING
over de match
Anderlecht laat twee punten liggen tegen een onthoofd STVV. De thuisploeg speelde ongeïnspireerd en is duidelijk op zoek naar zichzelf. Bij STVV zal dit gelijkspel ongetwijfeld als een overwinning gevierd worden.