Standard prijkt opnieuw in de top-6 na een verdiende overwinning op het veld van Oostende. Djenepo kroonde zich tot man van de match dankzij 2 doelpunten.

Standard begon, ondanks een bleke Carcela, met de meest voetballende intenties aan de wedstrijd. Toch was het even wachten vooraleer de Rouches een opening vonden in de Oostende verdediging. Maar de uitmuntende assist van Marin en de dito afwerking van man in vorm Djenepo was het wachten meer dan waard. Verdediger Faes en doelman Ondoa kwamen nét te laat. 

Oostende kon slechts één keer dreigen via Sakala, maar hij schoot hoog over het doel van Ochoa. Standard controleerde de eerste helft verder relatief makkelijk, al hadden de Rouches meer moeten doen met het overwicht.

Veel supporters waren nog onderweg naar hun zitje net na de rust toen opnieuw Djenepo de netten een tweede keer deed trillen. De hard werkende Emond hield Tomasevic af en DJenepo had maar binnen te trappen. Toen Djenepo na 60 minuten wedstrijd foutief werd afgestopt in de 16 was de wedstrijd helemaal afgelopen. Emond bleef koel en liet Ondoa geen kans. Invaller Banda kon in minuut 89 de eer nog redden voor de thuisploeg.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De assist van Marin in minuut 24. Een geniale ingeving om de wedstrijd helemaal te ontgrendelen.
de MAN
van de match
Uiteraard Djenepo. Hij scoorde tweemaal en versierde een strafschop.
onze MENING
over de match
Een terechte en volwassen overwinning van de Rouches. Oostende liet na om te voetballen en dat brak de thuisploeg zuur op.