In een gezapige eerste periode waren twee dolle minuten genoeg voor evenveel doelpunten. De Belder opende de score, maar Osihmen maakte meteen gelijk. Onmiddellijk na de pauze devieerde Martos een voorzet in eigen doel, meteen genoeg voor de volle buit: 2-1!

Cercle had wat punten nodig om de zwakke reeks eindelijk eens te onderbreken, terwijl ook Charleroi de aansluiting met de topzes niet wilde verliezen. Toch was daar in de openingsfase niet veel van te merken. De studieronde duurde bijzonder lang en de kansen bleven uit. Halfweg de eerste helft was er dan toch eens een poging van Etienne, waar doelman Penneteau weinig problemen mee kende. Charleroi reageerde met een krul van Osimhen en de rebound van Benavente, maar Nardi zat er telkens goed tussen.

Op het half uur viel er dan toch plots een doelpunt uit de lucht. Op een voorzet vanop links won De Belder het kopduel van Dessoleil, en die zag zijn kopbal via de paal tegen de netten vliegen. De Brugse vreugde was echter van korte duur, want binnen de minuut stonden de bordjes alweer in evenwicht. Niane kon niet goed bij een uitstekende voorzet vanop de rechterflank, maar ook Osimhen was goed gevolgd om de gelijkmaker binnen te tikken. 1-1 was ook de ruststand na een flauwe eerste helft.

De tweede helft kon niet veel beter beginnen voor de 'Vereniging'. Een voorzet van Mercier werd door Martos ongelukkig met het scheenbeen in eigen doel gedevieerd, en zo stond de 2-1 al vrij snel op het bord. De Carolo's reageerden met een halve omhaal van Benavente, maar zijn poging werd van de lijn gekeerd door Omar. Diezelfde Benavente zette zo'n twintig minuten voor tijd ook nog een leuke actie op met Osihmen... Doelman Nardi had net op tijd zijn doel verlaten om Niane het scoren te beletten.

De troepen van Mazzu probeerden het in de slotfase nog met powerplay, maar de voorzetten richting de zestien belandden niet bij de juiste ploegmaat. Cercle hield zo makkelijk stand tegen een bleek Charleroi en kon zo eindelijk nog eens genieten van een verdiende zege.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede helft begon ideaal voor Cercle. Een eigen doelpunt van Martos besliste de wedstrijd en zo pakte de thuisploeg de drie punten!
de MAN
van de match
Mercier was de beste man op het veld vandaag. Ver de enige op het plein die voor creativiteit kon zorgen en heel vaak de juiste beslissingen maakte. Zorgde ook voor de 'assist' bij het winnende doelpunt!
onze MENING
over de match
Flauwe wedstrijd, zoveel is zeker. Het zal Cercle echter worst wezen, want na een zwakke reeks kunnen ze eindelijk nog eens aanknopen met een zege. Charleroi kwam bijzonder zwak voor de dag en verdiende hier in Jan Breydel ook geen punten...