Antwerp heeft de zege gepakt op het veld van Eupen. Driekwart wedstrijd had de Great Old het erg moeilijk met de Panda's maar dan draaide het in amper vijf minuten de 1-0-achterstand om in een 1-2-zege.

In het Kehrwegstadion stond Antwerp voor een lastige opdracht. De thuisploeg verzamelde tot speeldag 10 tien punten (6 minder dan de Great Old), maar pakte die wel allemaal in de laatste vijf matchen. De Panda's mochten dus starten met vertrouwen.

En dat was in de openingsfase ook te merken. Eupen voetbalde goed mee en kreeg na slecht wegtrappen van Bolat de eerste kans van de match. De doelman kon opgelucht adem halen toen de bal via het hoofd van Ocansey in het zijnet belandde. Nadien waren er nog ongevaarlijke schoten van Lazare en Fall.

Antwerp zette daar erg weinig tegenover. Er was wel wat druk en lichte dreiging, maar Van Crombrugge werd niet op de proef gesteld. Er was wel twee keer een Antwerpse roep om een strafschop, maar beide keren was er weinig tot niets aan de hand. Zo leek de match op weg naar een 0-0 bij de rust. Tot Arslanagic en Buta slecht communiceerden en Toyokawa Fall de 1-0 aanbood.

Ook na pauze had Antwerp het moeilijk de thuisverdediging te ontgrendelen. Haroun dreigde nog wel eens maar kon Van Crombugge niet in verlegenheid brengen. Aan de overkant bood Fall Toyokawa de kans op 2-0 maar de Japanner werkte te zwak af en Van Damme redde op de lijn.

Net toen er stilaan onrust in de Antwerpse rangen sloop, kreeg Refaelov veel te veel ruimte net buiten de grote rechthoek. De Israëliër mikte fraai in de hoek: 1-1. Het sein voor Antwerp om het tempo nog wat op te trekken. Een minuut na de 1-1 had Mbokani de voorsprong al aan de voet, maar Van Crombrugge redde.

Het bleek uitstel van executie.  Amper enkele minuten later zette Juklerød zich nog eens goed door op links. Zijn voorzet was perfect op maat voor Rodrigues: 1-2. Eupen moest reageren maar kon dat niet meer. Het was Antwerp had dat de controle had en de zege meer weggaf. Zo wipt de Great Old (voorlopig) naar de derde plaats in de stand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gelijkmaker van Refaelov. Tot dan had Eupen het verdedigend uitstekend gedaan, maar als je de Israëliër op de rand van de zestien zoveel ruimte geeft, is dat vragen om problemen.
de MAN
van de match
Simen Juklerød. Bölöni noemde de linksachter de beste zomeraankoop van de JPL. De Noor wilde zijn trainer niet teleurstellen en pakte tegen Eupen uit met zijn vierde en vijfde assist van het seizoen.
onze MENING
over de match
Antwerp kende veel problemen met de organisatie bij de Oostkantonners. Het miste lang creativiteit en het ging vooral te vaak mis bij de laatste pas. Uiteindelijk maakte de individuele klasse van Refaelov, Rodrigues en toch ook Juklerød het verschil in amper vijf minuten.