KV Kortrijk heeft drie punten meegepakt op bezoek bij Lokeren. De Kortrijkzanen stonden bij de rust 1-0 achter, maar herpakten zich in de tweede helft.

Na een evenwichtige openingsfase kwam Lokeren na een kwartier voetballen op voorsprong. De Ridder bediende Miric op het juiste moment, waardoor de spits de bal onder Kaminski in doel kon schuiven. Tien minuten later was de thuisploeg dicht bij een dubbele voorsprong, maar Cevallos legde zijn poging een metertje voorlangs.

Op het halfuur schoten ook de bezoekers plots wakker. Chevalier zorgde voor het eerste echte doelgevaar, De Wolf redde prima. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kwamen de Kortrijkzanen opnieuw opzetten. Eerst trapte Mboyo tegen de paal, nadien legde Stojanovic een opgelegde kans een meter naast.

Na de pauze tapte KV Kortrijk uit een ander vaatje. Na een halfslachtige tussenkomst van De Wolf belandde de bal tot bij D'Haene. De linksachter haalde zijn hamer boven en knalde de bal staalhard in de verste hoek binnen.

Lokeren kwam in de tweede helft moeilijker aan kansen. De beste kans kwam er via Avenatti, die bijna zijn eigen doelman versloeg. Gelukkig voor de spits van KV Kortrijk zorgde Kaminski voor een prima redding. Even later vond Avenatti wel de juiste weg naar het doel. Hij duwde een voorzet net voor de neus van De Wolf binnen.

De thuisploeg moest plots alle zeilen bijzetten, maar dat speelde in de kaart van KV Kortrijk. De bezoekers konden naar hartenlust counteren, maar deden dat erg slordig. Pas in de toegevoegde tijd leverde een counter ook daadwerkelijk een doelpunt op. Ouali kwam oog in oog met De Wolf en legde de 1-3 eindstand vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De knappe gelijkmaker van D'Haene. KV Kortrijk speelde na de pauze aanmerkelijker beter dan voor de rust. De gelijkmaker van D'Haene zorgde ervoor dat de bezoekers volop in hun kansen gingen geloven en de wedstrijd naar hun hand zetten.
de MAN
van de match
Mboyo. De spits van KV Kortrijk was bijna bij iedere aanval betrokken. Hij schoot zelf tegen de paal en legde de bal enkele keren panklaar voor zijn ploegmaats. Bovendien knapte hij ook verdedigend veel werk op.
onze MENING
over de match
Lokeren speelde een prima eerste helft, maar liet het volledig afweten na de pauze. Toen tapte KV Kortrijk uit een ander vaatje en trokken de bezoekers de match naar hun toe. De zege voor KV Kortrijk is dan ook verdiend.